Viorel Hizo se întoarce la Rapid și vrea promovarea cu orice preț!

Ajuns la 73 de ani, „Dulăul” îl va ajuta pe noul antrenor al giuleștenilor!

Deși în luna mai a acestui an, într-o emisiune live moderată de Ionuț Rada, Viorel Hizo confirma faptul că aventura din 2013 de la Ceahlăul a fost ultima pentru el în fotbal, se pare că lucrurile s-au schimbat în doar câteva luni.

„Nu, s-a terminat în 2013, mi-a fost destul. Ionuț, sunt peste 500 de meciuri ca antrenor principal la Divizia A, sunt pe locul 3 la acest capitol. E foarte greu, iar echipele pe la care am trecut au fost tot timpul angrenate în competiții europene, în lupta pentru campionat, iar asta lasă urme până la urmă, o activitate atât de mare. Sincer să fiu, 26 de ani în Divizia A este foarte mult”, îi recunoștea Viorel Hizo fostului său elev.

Iubirea față de Rapid și dorința de a aduce echipa acolo unde îi este locul, adică pe prima scenă a fotbalului românesc, l-au făcut pe Viorel Hizo să accepte să revină în fotbal și de a pune umărul la principalul obiectiv al giuleștenilor.

Astfel, după ce interimarul Mihai Iosif a fost depistat pozitiv cu COVID-19, conducerea Rapidului l-a numit antrenor principal pe Nicolae Grigore, unul dintre „copiii Giuleștiului”. Grig, așa cum este poreclit de suporteri, a fost ultima oară secundul lui Adrian Mutu la naționala de tineret, acolo unde alături de „Briliant” a reușit calificarea la Campionatul European U21.

Miță Iosif, cel care a obținut 4 victorii în ultimele 5 meciuri în care a stat pe banca Rapidului, va rămâne alături de echipă și va face parte din staff-ul lui Nicolae Grigore.

Tot din staff putem spune că va face parte și Viorel Hizo, care a acceptat propunerea clubului de a-l ajuta pe Nicolae Grigore cu experiența sa în antrenorat, iar astfel giuleștenii speră ca în acest sezon să nu mai rateze promovarea.

„Deocamdată, așteptăm să treacă pandemia. Eu nu o să merg la echipă acum, pentru că riscul este mare în acest moment. Vreau să-l ajut pe Nicolae Grigore, dacă pot. Mi-a fost jucător, iar dacă îmi va cere un sfat, sigur i-l voi da. Deocamdată, așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Mai este o etapă, după care va veni pauza competițională. Apoi, se vor pune lucrurile la punct.

Nu știu dacă voi fi implicat activ. Un lucru e cert, nu voi conduce eu echipa! Doar îl voi ajuta pe Grigore, în cazul în care voi fi solicitat. L-am avut ca jucător și știu ce poate. E un băiat foarte inteligent și sper să-l pot ajuta. Am văzut câteva meciuri. Echipa poate crește. Are foarte mulți jucători tineri. Sunt puțini fotbaliști experimentați, că Dandea sau Ionuț Voicu. Rapid are potențial. Și vedeți cum e campionatul în Liga a 2-a, câștigi câteva partide și ajungi pe loc de play-off”, a fost prima reacție oficială a lui Viorel Hizo, pentru Gazeta Sporturilor.

Deși Viorel Hizo nu știe încă exact ce funcție va avea la Rapid, noul tehnician al vișiniilor, Nicolae Grigore, a anunțat oarecum prin intermediul unei conferințe de presă cu ce îl va ajuta „Dulăul” în mandatul său de principal al echipei giuleștene.

„Un fel de director, un om cu care eu mă voi sfătui va fi Viorel Hizo. Nu știm exact ce funcție va avea. Am avut discuții cu dumnealui și i-am spus că are ocazia să facă din nou ceva pentru Rapid. Am avut și voi avea în continuare discuții cu el. E o mare bucurie că va face parte din aceast proiect.

Ne va ajuta enorm, avem nevoie de părerile sale. Mă bucur că e lângă mine. Aveam nevoie de un profesor care să mă ajute și care să știe ce înseamnă Rapidul. Puteam să mă gândesc la altcineva, dar aveam nevoie și de cineva care știe ce înseamnă Rapid. Mi-a spus că e un club greu și tocmai de aceea am vrut să colaborez cu el. Voia să vină la București, dar din cauza pandemiei o să lucrăm de la distanță deocamdată”, a confirmat Nicolae Grigore.

Primul test pentru Nicolae Grigore va fi duminică, la Timișoara, atunci când Rapid o înfruntă pe ASU Poli, una dintre contracandidatele la promovare și echipa care este condusă chiar de fostul antrenor al giuleștenilor, Dan Alexa.

Foto: Facebook/FCRapid1923Oficial

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI