octombrie 1, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

URMARITI PENAL PENTRU CA AU IESIT DIN CARANTINA

Spania si Germania sunt doua dintre cele mai puternic lovite țări din Europa din cauza coronavirusului, însă Luka Jovic (Real Madrid) si Amine Harit (Schalke 04) nu țin cont de carantinele impuse de Guverne.

Potrivit pubilicatiei spaniole AS, atacantul din lotul lui Zinedine Zidane a plecat in Serbia zilele trecute pentru a sarbatori ziua de nastere a surorii sale. Prim-ministrul Serbiei a criticat astfel de gesturi, iar Jovic ar putea suporta consecințe grave pentru că a nesocotit carantina impusă de club și s-a dus la Belgrad, acolo unde a fost aspru criticat pentru ceea ce a făcut. „Avem exemple negative cu starurile noastre din fotbal, care câștigă milioane și ignoră izolarea obligatorie, revenind acasă”, a spus prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic. Toti jucatorii lui Real Madrid se afla de aproximativ o saptamana în autoizolare, după ce un baschetbalist de la clubul madrilean, Trey Thompkins, a fost depistat infectat cu coronavirus.
Presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, nu a fost indiferent dupa ce a aflat de escapada atacantului si a oferit un mesaj public: „Dacă mai iese din casă va fi arestat!”.
Jovic este acum izolat la domiciliul său din cartierul Vracar iar procuratura a deschis un dosar penal. Jovic riscă o amendă, iar pedeapsa maximă este de 12 ani de închisoare. „Am aflat că are remușcări pentru ceea ce a făcut, dar trebuie să înțeleagă că viețile oamenilor sunt mai importante decât milioanele din cont”, a mai spus președintele Vucic.

Luka Jovic nu este insa singurul fotbalist considerat iresponsabil dupa ce a incalcat regulile de carantina. Jucatorul de origine marocana din lotul lui Schalke, in varsta de 22 de ani, Amine Harit, are si el probleme cu politia dintr-un motiv aproape identic.
Amine Harit a fost prins într-un bar din Essen mult după miezul nopții , în pofida restricțiilor impuse de pandemia cu coronavirus pe teritoriul Germaniei. Marocanul de 22 de ani sărbătorea aniversarea unui prieten, iar petrecerea s-a prelungit mult peste ora limită la care se dă stingerea. Distracția s-a încheiat după ce mai mulți localnici au sunat la poliție, iar forțele de ordine au găsit în jur de 12 persoane petrecând la bar. Jucătorul lui Schalke s-a scuzat declarând polițiștilor că nu era informat despre restricții si ca nu s-a putut sa tina petrecerea la el acasa din cauza ca i-au cazut cateva bucati din tavan.
Reactia celor de la Schalke nu a intarziat sa apara, iar purtatorul de cuvant al clubului a fost directorul tehnic Jochen Schneider, care a explicat situatia din punctul lor de vedere: „Amine a fost acolo cu un prieten și acum și-a recunoscut greșeala. I-am explicat că acum situația este una serioasă și că în momente de criză nu se poate comporta la fel ca înainte. Amine mi-a spus că îi pare rău și că așa ceva nu se va mai întâmpla.”
Amine Harit a anunțat că va face o donație pentru a-și repara greșeala, insa pentru moment cazul sau este cercetat de politie. Jucătorii lui Schalke se antrenează doar acasă, după programul stabilit de club în această perioadă. Data provizorie stabilita de Federatia De Fotbal a Germaniei pentru reinceperea campionatului este 16 mai, la fel ca cea anuntata si de Razvan Burleanu zilele trecute, insa avand in vedere situatia actuala, cu cresterea rapida a cazurilor de infectie, aceasta pare a fi doar una fictiva.