decembrie 2, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

rufo collado dinamo craiova arbitraj

Spaniolii lui Dinamo sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc!

Un nou atac dur către Comisia Centrală a Arbitrilor!

Dinamo pare că nu se regăsește sub conducerea spaniolă și a lui Cosmin Contra, iar „câinii” au pierdut la limită și în etapa a 7-a a Ligii 1, împotriva liderului la zi, Universitatea Craiova, scor 0-1.

Oltenii au câștigat derby-ul de pe Arena Națională după un penalty controversat obținut de Marius Constantin. Centralul Horațiu Feșnic a considerat că Ante Puljic, căpitanul dinamoviștilor, l-a ținut pe veteranul Craiovei în careu, după care l-a împins, acordând imediat lovitura de la 11 metri, pe care Alex Cicâldău a transformat-o cu ceva emoții.

În urma înfrângerii, ”câinii” rămân cu numai cinci puncte acumulate în primele șapte runde, în timp ce formația din Bănie are victorii pe linii în acest debut de stagiune. După meci, Rufo Collado a vorbit despre injustiția arbitrilor față de Dinamo și le-a cerut jurnaliștilor să analizeze greșelile împotriva clubului pe care îl conduce.

”Îi felicităm pe adversari pentru victorie. Trebuie să continuăm și să ne trezim după această înfrângere. Să schimbăm lucruri. Dacă merită Craiova felicitată? Trebuie să judecați voi, ca jurnaliști. Etica sportivă este să-ți feliciți oponenții. Cum am zis, sunt mândru de jucători și de antrenor, dar trebuie să ne îmbunătățim jocul, e clar. Sunt însă lucruri pe care trebuie să le spunem. Suntem tratați rău. Arbitrajul din liga română e condamnabil. Sunt prea multe penalty-uri dubioase. Am avut azi un penalty clar, când ei au făcut henț în careu, dar nu s-a acordat.

Nu vreau să caut scuze. Am pierdut, dar ne vom trezi. Suntem liniștiți, proiectul va merge, nu e doar pentru o săptămână sau două, ori o lună. Dar suntem dezavantajați, trebuie să zicem asta. Se pare că deranjăm. Pare că sunt trei echipe care trebuie să câștige în această ligă. Am fost dezavantajați la această partidă. Suntem supărați. Vreau justiție! Nu, nu vreau să primim cadouri, să ne dea penalty-uri sau cartonașe roșii adversarilor. Vreau doar corectitudine. Nu e normal ce se întâmplă.

Dacă dorim ca Liga 1 să se îmbunătățească, să-și crească nivelul, trebuie să avem arbitraje mai bune. Toți, chiar și voi, ziariștii, trebuie să ne facem o autocritică. N-o spun doar eu, ci toți colaboratorii mei. Suntem tratați rău, din punct de vedere sportiv. Trebuie să analizați ce se întâmplă. Nu zic că arbitrii sunt vinovați pentru situația noastră, dar dacă analizăm etapă cu etapă, toate suferințele, așa am ajuns aici.

De acum, vom trece la acțiune. Arbitrul de azi e şi el om, poate greşi. Dar nu ne place ce ni se întâmplă. Jucătorii, antrenorii și fanii nu merită asta. Repet, îi felicit pe adversari, deoarece cred în valorile sportului. Dar nu-mi place ce se întâmplă în acest campionat. Vin dintr-un campionat mult mai profesionist. Trebuie să se schimbe multe lucruri”, a spus directorul sportiv al lui Dinamo.

Partea și mai interesantă este că noua conducere a clubului din „Ștefan Cel Mare” a trimis chiar în această săptămână o scrisoare deschisă către CCA, în care și-au exprimat clar nemulțumirea față de greșelile care s-au făcut în începutul acestui sezon împotriva lui Dinamo.

Spaniolii au recunoscut că au rămas surprinși de ceea ce s-a întâmplat în derby-ul cu FCSB, atunci când roș-albaștrii s-au impus la limită cu scorul de 3-2, grație unui penalty acordat total greșit, după o fază în care Isma Lopez l-a deposedat corect pe Dennis Man în careu.

”Prin intermediul acestei scrisori, ne adresăm dumneavoastră cu intenția de a vă aduce la cunoștință nemulțumirea noastră față de erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei Dinamo București de la începutul acestui sezon competițional, punctul culminant fiind meciul disputat cu FCSB, etapa trecută, pe Arena Națională.

Clubul Dinamo București apără și va apăra întotdeauna corectitudinea în fotbalul românesc, precum și imaginea Comisiei Centrale a Arbitrilor în dauna tuturor suspiciunilor reflectate în fața opiniei publice.

Fotbalul românesc trebuie să urce în acel tren în care legitimitatea competiției trece direct prin credibilitatea fără fisuri a echipei de arbitri. Ca reprezentați ai conducerii executive a clubului, dorim să transmitem pe această cală îngrijorarea noastră față de aceste erori grave de arbitraj.

Sperând ca viitorul va da o competiție curată și deschisă pentru toate cluburile participante, vă adresăm salutările noastre cordiale”, se arată în scrisoare trimisă de Dinamo către CCA, semnată de noul director general, Alex Couto.

Foto: Facebook/FCDinamoOfficial

CITEȘTE ȘI:

Summary
Spaniolii lui Dinamo sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc!
Article Name
Spaniolii lui Dinamo sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc!
Description
Un nou atac dur către Comisia Centrală a Arbitrilor!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo