septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

fcsb

Secretul startului perfect de sezon al lui FCSB!

Ilie Dumitrescu a recunoscut tot după o discuție avută cu Thomas Neubert la cafea!

FCSB are un start perfect de sezon, cu trei victorii din trei meciuri, toate cu 3-0, iar mare parte din succes i se datorează lui Thomas Neubert, preparatorul fizic revenit la gruparea lui Gigi Becali.

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu s-a întâlnit cu neamțul, care i-a dezvăluit cum i-a pus pe picioare pe jucători într-un timp atât de scurt, după un sezon prelungit din cauza coronavirusului.

Fotbaliștii au avut o vacanță de doar o săptămână între sezoane, iar Neubert a avut la dispoziție două săptămâni pentru a lucra cu ei. Ilie Dumitrescu a făcut și o paralelă cu campioana României, CFR Cluj.

„CFR Cluj, în sezonul trecut, mi s-a părut că a fost la un nivel foarte bun de pregătire fizică. Și testul a fost acolo, în cupele europene. Ei au jucat foarte mult în preliminarii, apoi în play-off și au ajuns în grupe. Au avut o grupă infernală în care echipa s-a ridicat la un nivel foarte bun. Adică să câștigi cu Lazio, să bați Celtic și să câștigi de două ori cu Rennes înseamnă că trebuie să stai foarte bine fizic. Apropo, Rennes va juca în grupele Champions League acum. Asta lipsește anul ăsta. Au apărut și accidentările.

Eu am vorbit cu Neubert, am băut o cafea cu el și a spus că, de când a venit, a fost preocupat să lucreze cu jucătorii pentru prevenția accidentărilor, adică să faci 30 de minute înainte de fiecare antrenament și să faci grupele musculare și anumite zone în care să previi accidentarea. Și ăsta a fost unul dintre obiectivele lui și le-a dat jucătorilor program, să facă câte 30 de minute înainte de fiecare antrenament, iar după antrenament la fel”, a explicat Ilie Dumitrescu la emisiunea Digi Sport Special.

Jucătorii FCSB-ului au învățat ce să urmărească când vin scouteri să-i vadă la meciurile din campionat!

În plus, Ilie Dumitrescu susține că Florinel Coman este jucătorul care a avut cel mai mare progres în acest debut de sezon. Pe lângă asta, un amănunt interesant este că Neubert i-a dezvăluit faptul că jucătorii au un anumit fel de joc atunci când sunt urmăriți de scouteri din tribune, totul datorită antrenamentelor revoluționare.

„Și mai spunea un lucru interesant pe care l-am văzut duminică: reacția jucătorilor după ce se pierde mingea. A spus că Toni Petrea și el puneau în balanță câți kilometri alergau înainte Florinel Coman și Tănase și câți kilometri aleargă acum.

Și reacția de după ce se pierde mingea este extrem de importantă. Și le-a dat o fișă cu tot ceea ce înseamnă, cu niște puncte negative și puncte pozitive atunci când vin niște scouteri să te vadă”, a precizat Ilie Dumitrescu.

Florinel Coman este remarcatul lui „Mister” după primele meciuri ale sezonului!

Deși nu a reușit să marcheze în debutul noului sezon, Florinel Coman a fost remarcat de Ilie Dumitrescu și spune că „șeptarul” FCSB-ului a crescut foarte mult la anumite capitole de când lucrează alături de Toni Petrea și Thomas Neubert, foștii colaboratori a lui Laurențiu Reghecampf.

„Și există un tabel acolo și fiecare jucător vede cât a alergat, ce a făcut, și așa mai departe. La capitolul ăsta a crescut foarte mult Florinel Coman. Progresul ăsta făcut în perioada asta scurtă este benefic și sper să fie de bun augur și pentru echipa națională, pentru cei care au fost convocați.

Dar trebuie să conștientizezi că vine cineva să te vadă. Există o fișă: acțiuni individuale reușite și nereușite, cum a reacționat jucătorul când se pierde mingea, câți kilometri aleargă, cum se poziționează în teren, dueluri, adică totul. Jucătorii au conștientizat.

Ca să ajungi la nivel de top, trebuie să știi niște parametri, cât se aleragă în Bundesliga, de exemplu. Și tu, când ajungi să intri în competiție cu alți jucători… De ce am eu exemplul ăsta cu Neubert? Mi-a spus un lucru extrem de interesant. Reperul a fost când a eliminat Ajax. Atunci campionatul se întrerupea, era vacanță o perioadă destul de mare, iar tu, să joci 3 reprize de la egal la egal cu Chelsea, care a și câștigat competiția în sezonul ăla… Și acum a început să lucreze, să pună cărămidă cu cărămidă, dar e nevoie de timp”, a punctat Ilie Dumitrescu.

Și un dinamovist înrăit îi laudă pe Toni Petrea și Thomas Neubert!

Cornel Dinu (72 de ani), fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo, a avut cuvinte de laudă la adresa băncii tehnice de la FCSB, formată din antrenorul Toni Petrea și preparatorul fizic Thomas Neubert.

„Calitatea mare a omului este să schimbe realitatea, din una nefastă, în una eficientă, pozitivă. Este situaţia care se petrece la FCSB după foarte mulţi ani. Nu vreau să calculez de când, probabil din perioada Reghecampf – Neubert. De atunci au fost fel de fel de experienţe de palat, care au dus în desuitudine această echipă, cu oscilaţii, cu nesiguranţă, cu tot felul de anunţuri. E vândut înăuntru leopardul, afară e gardul, e 7 milioane intrarea. La ora actuală, FCSB reuşeşte trei partide, trei victorii cu 3-0 cu un joc foarte bun. Sută la sută e mâna echipei tehnice care conduce aceşti jucători care sunt puşi în valoare”, a spus Cornel Dinu.

10.000 de euro pe lună este salariul lui Thomas Neubert la FCSB. Cu el în calitate de preparator fizic, Gigi Becali speră ca FCSB să câștige din nou titlul după o pauză de 5 ani și își dorește ca echipa să aibă din nou performanțe remarcabile în competițiile europene, întrucât de acolo poate da o lovitura financiară importantă.

Foto: Facebook/FCSBOfficial

CITEȘTE ȘI:

Summary
Secretul startului perfect de sezon al lui FCSB!
Article Name
Secretul startului perfect de sezon al lui FCSB!
Description
Ilie Dumitrescu a recunoscut tot după o discuție avută cu Thomas Neubert la cafea!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo