septembrie 18, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

Schimbare de ultimă oră în Liga 1: „A intervenit o eroare!”

LPF anunță cum se stabilesc clasamentele din acest sezon!

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit, după ce ieri s-a jucat ultima etapă din play-out, cum se va stabili clasamentul din Liga 1. Criteriul se va aplica și în play-off, întrucât Astra nu își mai poate disputa partidele cu Universitatea Craiova și FCSB, deoarece DSP Giurgiu nu îi permite acest lucru din pricina cazurilor de coronavirus de la club.

Deși cluburile au decis inițial ca ierarhia să fie stabilită după criteriul „puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out”, ceea ce o trimite pe Dinamo pe locul 7 în play-out, loc direct retrogradabil, Justin Ștefan a anunțat că acum se vă folosi criteriul „puncte pe meci, aplicabil la duelurile din tot sezonul”, deoarece a intervenit o eroare atunci când s-a votat.

Totul s-a schimbat după ce oficialii lui CFR Cluj au anunțat că au votat greșit, iar Astra nu mai poate juca restanțele cu Universitatea Craiova și FCSB.

Decizia o scapă pe Dinamo de emoțiile retrogradării și nu trebuie să mai aștepte ca FRF să crească numărul de echipe la 16 pentru a continua în Liga 1.

„Ieri am făcut o consultare în rândul cluburilor din Liga 1, prin care le-am consultat opinia cu privire la numărul de echipe din sezonul viitor. Având în vedere faptul că nu am putut disputa toate cele 268 de meciuri, din perspectiva noastră orice criteriu am aplica ar exista o doză de subiectivism şi asta afectează principiul meritului sportiv. Am solicitat punctele de vedere al cluburilor. Treisprezece cluburi din Liga 1 au fost de acord cu trecerea la un sistem cu 16 echipe. Botoşani a fost singura echipă care s-a opus. Au justificat şi am apreciat. E un semn foarte bun, pentru că nu trebuie să existe întotdeauna consens. Eu nu cred în consens. De asemenea, pe criteriile de departajare a intervenit o modificare. Cei de la CFR Cluj ne-au anunţat că a intervenit o eroare şi se aplică varianta 1 privind criteriul de departajare. Adică puncte pe meci raportat la tot raportat la tot sezonul competițional. Așa încât, dacă FRF va agrea criteriile de departajare propuse de către cluburile din Liga 1 şi sistemul competițional, vom vedea un clasament în care Dinamo nu este pe penultimul loc în play-out. Și vom vedea, probabil, un campionat cu 16 echipe din sezonul viitor”, a declarat Justin Ștefan pentru ProSport.

Clasamentul din play-off după noua decizie:

 1. CFR Cluj 2,08 puncte/meci
 2. Universitatea Craiova 1,91 puncte/meci
 3. Astra Giurgiu 1,58 puncte/meci
 4. FCSB 1,51 puncte/meci
 5. FC Botosani 1,50 puncte/meci
 6. Gaz Metan Medias 1,27 puncte/meci

Clasamentul din play-out după noua decizie:

 1. Viitorul 1,57 puncte/meci
 2. Sepsi OSK 1,28 puncte/meci
 3. Hermannstadt 1,23 puncte/meci
 4. Dinamo Bucuresti 1,20 puncte/meci
 5. Poli Iasi 1,02 puncte/meci
 6. FC Voluntari 1,02 puncte/meci
 7. Academica Clinceni 0,97 puncte/meci
 8. Chindia Targoviste 0,92 puncte/meci

CITEȘTE ȘI:

Summary
Schimbare de ultimă oră în Liga 1: "A intervenit o eroare!"
Article Name
Schimbare de ultimă oră în Liga 1: "A intervenit o eroare!"
Description
LPF anunță cum se stabilesc clasamentele din acest sezon!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo