septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

scenariu-posibil-liga1

Scenariu posibil: CFR Cluj campioană, Dinamo salvată de la retrogradare!

Cum sunt posibile asemenea concluzii, nesusținute de clasamentul valabil astăzi?

Cum echipele nu au disputat același număr de meciuri, un scenariu posibil pe care LPF il ia în calcul ar constitui-o respectarea unui clasament calculat pe baza procentului de puncte câștigate din totalul partidelor bifate.

Un scenariu posibil pe care Liga Profesionistă de Fotbal le-a prezentat-o cluburilor încă de acum două luni și o ia în considerare în continuare: alcătuirea unui clasament bazat pe procentul punctelor câștigate din numărul de jocuri pe care le-a disputat fiecare club.

LPF a convocat o Adunare Generală pentru joi, 30 iulie, și în ședința aceea se va discuta și despre propunerile de înghețare a sezonului, și despre soluțiile pentru validarea unui clasament.

Clasamentul din play-off calculat după procentul punctelor câștigate:

1. CFR Cluj 2 puncte / meci
2. Universitatea Craiova 1,97 puncte / meci
3. Astra Giurgiu 1,58 puncte / meci
4. FCSB 1,51 puncte / meci
5. FC Botoșani 1,50 puncte / meci
6. Gaz Metan Mediaș 1,35 puncte / meci

CFR ar fi campioana, cu o medie de două puncte adjudecate din fiecare partidă. Craiova e doar cu un pic mai slabă, are 1,97 puncte pe meci.

FCSB ar prinde un loc de Europa League indiferent de rezultatul din finala Cupei, cu Sepsi. „Roș-albaștrii” s-ar clasa pe poziția a patra, însă ar avea-o înainte pe Astra, lipsită de licența pentru participarea în cupele europene.

Clasamentul din play-out calculat după procentul punctelor câștigate:

1. Viitorul 1,63 puncte / meci
2. Sepsi OSK 1,22 puncte / meci
3. Dinamo București 1,15 puncte / meci
4. Hermannstadt 1,14 puncte / meci
5. Academica Clinceni 1,11 puncte / meci
6. FC Voluntari 1,05 puncte / meci
7. Poli Iași 0,94 puncte / meci
8. Chindia Târgoviște 0,85 puncte / meci

Dinamo ar scăpa de retrogradare chiar lejer! Procentul de puncte adunate îi plasează pe „câini” pe poziția a treia din play-out, depășiți doar de Viitorul și de Sepsi! Ar pica direct Chindia și Poli Iași, iar FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din liga secunda, daca nu se va aproba propunerea celor de la Iasi, privind sistemul cu 18 echipe din sezonul viitor!

„De ce nu ne-am inspirat și noi din soluția la care au apelat Belgia, Franța, Olanda, care au oprit campionatele? În Italia, în Anglia și în Spania a fost altceva, acolo era vorba despre bani foarte mulți din drepturile de televizare, erau sume enorme”, a declarat antrenorul Politehnicii Iași, Mircea Rednic, care riscă retrogradarea directă dacă campionatul va fi oprit si nu se va lua în calcul sistemul cu 18 echipe.

„Fiecare să folosească jucătorii pe care-i mai are și să ducem la capăt campionatul, că nu ne permitem să pierdem banii din drepturi TV. Îmi pare rău pentru toate echipele, dar dacă nu mai au jucători să piardă fiecare meci cu 0-3, asta este!”, a comentat Valeriu Iftime, președintele formației FC Botoșani, acest scenariu posibil.

Adunarea Generală a LPF va avea de analizat și propunerea câtorva formații, cu Poli Iași inițiatoare a acesteia, ca nimeni să nu mai retrogradeze la finalul acestui sezon. Ar promova patru formații din Liga a 2-a și s-ar reveni la o primă ligă într-un format clasic, cu 18 cluburi care s-ar întâlni între ele tur-retur, fără play-off și fără play-out, pe modelul sistemului din Bundesliga.

Lista infectaților cu coronavirus din Liga 1 crește de la o zi la alta, astfel că finalul acestui sezon devine din ce în ce mai incert, de aceea se vorbeste deja intens despre un anume scenariu posibil. Până acum, au fost depistate pozitiv 39 de cazuri în prima ligă a României:

Dinamo: Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Alexandru Răuță, Vali Lazăr, Ştefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Dan Tälmaciu, Saşa Mitrovic, Mattia Montini, Ionuț Șerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa, Robert Moldoveanu, maseurul echipei Alexandru Covaciu, oficialul George Trandafir, psihologul Silviu loniță si magazionerul Cătălin Clincea (declarat vindecat). (22 de cazuri in total)

CFR Cluj: Cristi Manea, Claudiu Petrila (testat negativ a doua oara), Grzegorz Sandomierski, Cristi Bălgrădean (testat negativ a doua oara), Adrian Păun, Damjan Djokovic, Cătălin Golofca (testat negativ a doua oara), Lacina Traore, antrenorul cu portarii Cristian Moldovan, antrenorul secund Costin Curelea, preparatorul fizic Cristian Dragotă, preparatorul fizic Bogdan Aldea, kinetoterapeutul Radu Pralea, antrenorul principal Dan Petrescu (14 cazuri in total)

Universitatea Craiova: team-managerul Lucian Pretorian (un caz total)

FC Botoșani: medicul Petre Radauceanu si Jonathan Rodriguez (ambii declarati vindecati) (doua cazuri totale)

Foto: Liga Profesionistă de Fotbal

CITEȘTE ȘI:
Propunerea care poate schimba total Liga 1: “Nimeni să nu retrogradeze și să promoveze 4 echipe”
Dan Alexa, supărat după înfrângerea cu FC Argeș: “Nu vreau să acuz, dar…”
Mircea Lucescu a primit rezultatul testului Covid-19: “Mi l-au dat aseară. Bine, mă așteptam…”
Valerică Găman s-a întors în Liga 1: “Este jucătorul echipei noastre!”
Harlem Gnohere a semnat: „M-am întros…”
El este noul Balon De Aur în 2020
Ce se întâmplă cu Andrei Chindris după gafele din meciul cu Universitatea Craiova?

Summary
Scenariu posibil: CFR Cluj campioană, Dinamo salvată de la retrogradare!
Article Name
Scenariu posibil: CFR Cluj campioană, Dinamo salvată de la retrogradare!
Description
Cum sunt posibile asemenea concluzii, nesusținute de clasamentul valabil astăzi?
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo