S-a încheiat Adunarea Generală de la LPF!

Decizii de ultimă oră privind finalul sezonului actual!

Astăzi, la ora 12:00, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal. Cluburile au hotărât ca ultima etapă din play-out să fie decalată cu 3 zile, astfel aceasta a fost mutată pentru data de 18 august. De asemenea, și barajul de promovare în Liga 1, care se va juca într-o singură manșă, a fost mutat, pentru 21 august. Deciziile trebuie aprobate însă de Comitetul Executiv.

S-au votat și chestiuni legate de partea financiară, așa cum prevedea de altfel și ordinea de zi. Având în vedere că s-a convenit ca acest sezon să se încheie pe teren, la presiunea deținătorului de drepturi TV, Dinamo va fi în continuare programată. Deși va beneficia de 3 zile în plus de pauză față de planul inițial al LPF, trupa lui Gheorghe Mulțescu tremură în continuare pentru retrogradare.

Astfel, pentru Dinamo ar putea urma o perioadă infernală, începută cu meciul de duminică, de la Voluntari. LPF intenționează să programeze cele 7 meciuri rămase de disputat ale câinilor în decurs de 17 zile!

Pe lângă meciurile cu Voluntari, din deplasare, și Viitorul de acasă, programate pentru ultimele două runde, Dinamo mai trebuie să dispute și restanțele cu Chindia, adică două meciuri, cu Hermannstadt, tot două meciuri și cu Sepsi în deplasare. Conform regulamentului, Dinamo poate evolua după 48 de ore de pauză dacă o face în același oraș, altfel vor avea nevoie de 3 zile.

„Am discutat câteva aspecte care țin de continuarea activității, situația clubului Dinamo București. Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform programului inițial și înțelegerii cu partenerii media. Asta înseamnă că pentru a putea juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea termenului de finalizare a play-out-ului la data de 18 august 2020 și urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe data de 21 august. Vom înainta această propunere către FRF. De asemenea, s-a discutat și ce se întâmplă în cazul play-out-ului în măsura în care competiția nu va mai putea continua. Spre exemplu, dacă apare un alt caz de COVID. Au fost două variante de discuții. O variantă ar fi de a continua competiția și să vedem ce se întâmplă cu meciurile care nu se mai pot disputa, ele să rămână nedisputate, să se dea o sancțiune și restul meciurilor să se dispute. A doua variantă: se întrerupe competiția și care sunt criteriile de departajare”, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan.

LPF așteaptă în continuare în următoarele zile propunerile cluburilor pentru a încheia sezonul, dacă vor mai apărea și alte cazuri de Covid-19 în play-out!

Totodată, În urma discuțiilor purtate astăzi la sediul LPF, s-a hotărât programarea meciului dintre Astra Giurgiu și Universitatea Craiova în cursul zilei de vineri, 31 iulie, în aceeași zi în care se va juca și restanța dintre FCSB și CFR Cluj. Duelul care va încheia sezonul și probabil va decide campioana, cel dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, a fost programat pentru data de 3 august, data limită pe care ne-a impus-o UEFA.

Noul sezon va începe pe data de 21 august!

Cluburile au decis și ca sezonul viitor să înceapă pe 21 august, chiar în ziua în care va avea loc barajul pentru promovare! Echipa care va câștiga barajul va fi programată luni în prima etapă. Și această decizie trebuie aprobată de Comitetul Executiv.

CITEȘTE ȘI:
Gigi Mulțescu: „Se joacă cu pistoalele pe masă, nu i-am văzut foarte afectați”
Ruben Albes: „Am profitat la maxim…”
Dani Coman iese la atac: „Cei de la Craiova fac presiuni!”
Șeicii lui Manchester City nu mai țin cont de bani și pregătesc un transfer spectaculos!
Se mărește numărul de echipe în Liga 1! Răzvan Burleanu: „Atunci o să fim de acord!” 
Ruben Albes: “Sunt pregătiți precum panterele!”
La un pas de bătaie cu fanii propriei echipe: „Băi nesimțitule…”
Calcule de promovare în Liga 1
Marius Șumudică: „Trebuia să-i dea una și să-i rupă capul”
FIFA, mesaj superb pentru Ronaldo: “Nu contează țara atunci când vii de pe altă planetă!”

REȚELE SOCIALE

2,738FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
159AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI