Revenirea suporterilor pe stadioane! Primul meci posibil!

Ministrul Stroe a făcut marele anunț, fanii revin pe stadioane!

Invitat într-o emisiune live, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a făcut marele anunț așteptat de toți fanii, privind revenirea suporterilor pe stadioane în România:

„Prima evaluare în raport cu decizia de revenire a spectatorilor va fi după 1 octombrie. Împreună cu Ministerul Sănătăţii vom evalua impactul redeschiderii şcolilor. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona şi atunci vom putea oferi o informaţie vizavi de perspectiva redeschiderii stadioanelor. Mi-ar plăcea să începem cu competiţiile care nu au o frecvenţă foarte mare a meciurilor. De exemplu, poate România – Norvegia din 15 noiembrie să fie primul meci la care să permitem accesul spectatorilor. Ar putea fi un reper, urmând ca progresiv, treptat şi controlat să ajungem să deschidem şi la Liga 1 şi alte competiţii”, a spus Ionuț Stroe în cadrul emisiunii ProSport Live despre revenirea pe stadioane.

Accesul suporterilor pe stadioane a fost oprit începând cu luna martie, atunci când au și apărut primele cazuri de infectări cu COVID-19 în țară.

Ultimul meci care a avut loc legal cu spectatori în tribună a fost la Liga a 2-a între Csikszereda și Petrolul, atunci când mai mulți fani ai ploieștenilor au făcut deplasarea și au reușit să intre în stadion. Pe parcursul meciului și la pauză, crainicul îndemna suporterii să păstreze minim 1 metru distanță.

În urma deciziei Guvernului, FRF a postat la scurt timp un comunicat prin care confirma sistarea tuturor biletelor la meciurile de fotbal:

„În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează.

Totuși, partida Rapid București – CSM Reșița, programată duminică, ora 12:30, pe stadionul din Regie, se dispută cu spectatori deoarece la momentul anunțului intrarea publicului pe stadion era permisă. A fost însă limitat accesul publicului și la această partidă. În schimb, la Miercurea Ciuc, acolo unde Csikszereda întâlnește de la ora 15:00 Petrolul Ploiești, se va sista vânzarea biletelor, conform deciziei Guvernului României, astfel încât să nu fie prezente pe stadion mai mult de 1.000 de persoane. De asemenea, clubul gazdă urmează să solicite acordul DSP pentru a organiza meciul în aceste condiții. În caz contrar, partida se va disputa cu porțile închise”, a fost decizia luată în luna martie a acestui an, care nu s-a mai schimbat de atunci.

Poza: Facebook/unitisubtricolor2013

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI