septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

ionut-negoita

Reacția lui Ionuț Negoiță când a aflat că Dinamo este condamnată la retrogradare!

Nu se mai implică la club, dar a ieșit cu câteva declarații în presă!

Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, a vorbit în premieră despre situația clubului alb-roșu de când are probleme serioase cu evitarea retrogradării și despre decizia luată azi de echipele din Liga 1.

Echipele din Liga 1 au votat că ierarhia din play-out se va stabili pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, ceea ce o dezavantajează pe Dinamo, iar Ionuț Negoiță s-a arătat deranjat de decizie.

„E o problemă delicată! Trebuie găsită o soluție, una înțeleaptă, prin care să nu fim dezavantajați! Obligatoriu este criteriul sportiv pentru că vorbim despre sport, nu despre spitale! E vorba de fotbal. Vrem să fim să lăsați să jucăm, să câștigăm sau să pierdem!”, a declarat finanțatorul câinilor.

Negoiță ar fi de acord cu trecerea la 16 echipe, una dintre puținele variante care ar salva Dinamo de la retrogradare. Federația Română de Fotbal a propus deja schimbarea sistemului și implementarea unuia nou cu 16 echipe, însă cluburile s-au abținut la Comitetul Executiv din 3 august și nu au dezbătut acest subiect. Problema ar fi banii din drepturile TV, care vor rămâne aceeași, iar în cazul în care se va mari numărul de echipe, ar exista anumite probleme cu bugetele cluburilor.

Dacă nu, să se găsească o soluție! Am auzit că se ia în calcul schimbarea formatului și trecerea la 16 echipe. Ar fi cea mai bună soluție. Sunt convins de asta! Oricum ar fi, 14 echipe în prima ligă, într-o țară ca România, e puțin! E nevoie de minimum 16 cluburi! Dacă nu chiar 18. Nu sunt diferențe mari la banii din drepturile TV. Ar apărea avantaje care ar compensa această pierdere”, a declarat Ionuț Negoiță pentru site-ul sport.ro.

Gino Iorgulescu, președintele LPF, este și el de acord că din sezonul viitor să fie 16 echipe în Liga 1, așa cum vrea și Federația Română de Fotbal. Șeful LPF spune că decizia trebuie să aparțină cluburilor, care ar câștiga mai puțini bani dacă vor fi 16 formații în prima divizie.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a fost mesajul președintelui Ligii.

Foto: Facebook/FCDinamoOfficial

CITEȘTE ȘI:

Summary
Reacția lui Ionuț Negoiță când a aflat că Dinamo este condamnată la retrogradare!
Article Name
Reacția lui Ionuț Negoiță când a aflat că Dinamo este condamnată la retrogradare!
Description
Nu se mai implică la club, dar a ieșit cu câteva declarații în presă!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo