septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

dan petrescu

Reacția lui Dan Petrescu la aflarea noului sistem din Liga 1: „Only in Romania!”

Antrenorul campioanei CFR Cluj nu e deloc mulțumit de ce a decis Federația!

Dan Petrescu a aflat cu puțină întârziere modificările efectuate sistemului competițional din Liga 1, care au fost decise în urmă cu câteva zile după un Comitet Executiv care a avut loc la Casa Fotbalului, însă „Bursucul” nu s-a arătat deloc încântat de cum va arăta campionatul nostru începând cu noul sezon.

Acesta a fost invitat telefonic în emisiunea Fotbal Club, însă după ce i s-au explicat noile reguli ale sistemului, a avut o reacție savuroasă și ironică.

Cum va arăta noul sistem aprobat de FRF?

  • 16 echipe: primele 13 de acum, cărora li se adaugă FC Argeș și UTA Arad, iar a 16-a va fi cea de la barajul dintre CS Mioveni și Chindia Târgoviște.
  • sezonul regulat va avea 30 de etape, în format tur-retur.
  • în play-off vor intra tot primele 6, care vor juca 10 etape.
  • în play-out vor fi ultimele 10, care vor juca o singură dată între ele, pe o grilă prestabilită, care sunt meciurile de acasă și care în deplasare.
  • locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția europeană.
  • retrogradează direct ultimele două clasate.
  • promovează direct două formații din liga secundă.
  • pentru barajul de menținere/promovare: locurile 13 și 14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3 și 4 din Liga a 2-a, care s-ar putea să fie împărțită în două serii pentru a nu încărca programul echipelor.

„Să joace în Europa League o echipă din play-out? Doamne ferește! Așa ceva? Hai să ne lăsăm de fotbal! Doamne ferește! De ce nu face cu echipa din Divizia B barajul? Ne facem de râs cu doi jucători U21, cu toate astea. Doamne ferește! De ce facem noi play-off și mi se iau puncte? Să facă 18 echipe ca pe vremea noastră. 17 cu 17, 34 de meciuri, și care e mai bună ia campionatul. Așa vindem noi produsele? Că luăm punctele echipelor? Cine a luat Liga a 2-a să meargă direct în Champions League. Nu e mai bine așa? Mi se pare penibil. Numai în România se poate întâmpla așa ceva. Only in Romania. Made in Romania!”, a spus antrenorul ardelenilor.

Dan Petrescu rămâne și un contestatar al ideii înjumătățirii punctelor după sezonul regulat. Acesta spune că varianta ideală pentru Liga 1 era un sistem cu 18 echipe, fără play-off și play-out.

„Se fac eforturi ca echipei de pe locul 1 să i se punctele, să joace ultimul meci pe terenul locului doi. Se fac toate astea pentru a opri CFR-ul. Fac pariu pe ce vrei: 18 echipe trebuie! Când a luat Unirea Urziceni campionatul, erau 11 echipe care se băteau la campionat. 11! Și acum se vrea fotbal. Uite ce s-a întâmplat, la Timișoara, la Galați”, a mai spus tehnicianul care a câștigat de trei ori consecutiv titlul în Liga 1.

Foto: Facebook/cfr1907

CITEȘTE ȘI:

Summary
Reacția lui Dan Petrescu la aflarea noului sistem din Liga 1: "Only in Romania!"
Article Name
Reacția lui Dan Petrescu la aflarea noului sistem din Liga 1: "Only in Romania!"
Description
Antrenorul campioanei CFR Cluj nu e deloc mulțumit de ce a decis Federația!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo