Se mărește numărul de echipe în Liga 1! Răzvan Burleanu: „Atunci o să fim de acord!”

Anunț de ultima oră despre schimbarea sistemului în Liga 1!

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre situația din Liga 1 și spune că Federația Română de Fotbal este de acord cu schimbarea sistemului competițional și trecerea la 16 echipe începând cu sezonul 2020 – 2021.

Totodată, președintele FRF, Răzvan Burleanu a explicat și ce modificări ar avea loc în Liga 1 în momentul în care vor fi 16 echipe.

„Există posibilitatea ca numărul echipelor să fie mărit. Avem o analiză asupra sistemului cu 16 echipe. FRF a demarat un studiu în urmă cu doi ani jumătate alături de UEFA în ceea ce privește creșterea numărului de echipe. În momentul de față avem o analiză în ceea ce privește cel mai bun sistem care se potrivește fotbalului românesc. LPF a respins acest secenariu în urmă cu doi ani, iar pe 3 august avem pe listă implementarea acestui sistem competițional. Dacă mâine cluburile din Liga 1, dacă deținătorii de drepturi TV vor propune această variantă, atunci o să fim de acord. Un sistem cu 16 echipe ar păstra sistemul play-off/ play-out. Acest sistem prinde din ce în ce mai mult teren și o întoarcere la un sistem cu tur și retur ar prezenta destul de multe dezavantaje. Dacă am trece la 16 echipe o să putem să avem o mult mai bună utilizare a datelor. Un alt avantaj este introducerea unei punți de legătură între play-off și play-out. Campioana play-out-ului să joace un meci de baraj cu ultimul loc de Europa League. Există și dezavantaje… banii din drepturile TV se vor împărți la mai multe cluburi”, a spus Răzvan Burleanu într-o emisiune TV.

Joi se va decide soarta Ligii 1!

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o Adunare Generală pentru joi, 30 iulie 2020, dar sunt slabe șansele să fie aprobată o schimbare așa cum ar vrea Dinamo, să nu retrogradeze nimeni și să se ajungă la un campionat cu 16 sau cu 18 echipe. Orlando Nicoară, directorul societății eAD, care deține drepturile TV, a spus și în public că nu e de acord cu schimbarea sistemului competițional, nici cu oprirea campionatului.

În afara lui Dinamo, Poli Iași și Chindia mai sunt interesate să nu pice nicio echipă. Hagi a spus, de asemenea, că ar prefera să se ajungă la 18 formații în prima ligă, iar Dinamo să fie printre ele:

„Eu vreau 18 echipe în Liga 1. E ideal pentru România, o țară cu 20 de milioane de oameni. Cele mai mari performanțe s-au făcut cu 18 echipe, țara asta are județe importante, echipe de tradiție. Cu cât suntem mai puțini, cu atât suntem mai săraci”, a spus „regele” Gică Hagi la finalul partidei cu Chindia din această săptămână.

Totuși, rămân multe cluburi împotriva unui asemenea plan, echipe care nu acceptă să împartă cei 28 de milioane de euro din drepturile TV la 16 sau la 18 echipe, în loc de 14.

Poza: Federația Română de Fotbal

CITEȘTE ȘI:
Ruben Albes: “Sunt pregătiți precum panterele!”
La un pas de bătaie cu fanii propriei echipe: „Băi nesimțitule…” 
Calcule de promovare în Liga 1
Marius Șumudică: „Trebuia să-i dea una și să-i rupă capul”
FIFA, mesaj superb pentru Ronaldo: “Nu contează țara atunci când vii de pe altă planetă!”
Decizie șoc luată de Mircea Lucescu! Cluburile au votat la cererea LPF: Ce se întâmplă cu Dinamo și cine ar urma să fie campioană?
Incidente la Arad imediat după meci: “Doar nu era să stau să iau bătaie…”
Se desființează dacă nu promovează!
Transferat ca o vedetă la FCSB în trecut, acum a recunoscut: „Mi-am pierdut și încrederea!”

REȚELE SOCIALE

3,452FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
312AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI