Război total între Farul și Universitatea Cluj! Marica, răspuns dur la adresa clujenilor: „Niște idioți!”

Ardelenii au pierdut la „masa verde” duelul cu constănțenii, după ce s-a pus în aplicare regulamentul!

În Liga a 2-a, se dau lupte grele de la distanță, după ce meciul dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța nu s-a putut disputa nici a doua oară, tot din pricina cazurilor de infecatre cu COVID-19.

Dacă prima dată cei din vina cărora jocul nu a putut avea loc la data inițială au fost clujenii, acum formația de la malul mării a raportat cazuri pozitive în cadrul echipei și a fost întoarsă din drumul spre Cluj-Napoca de DSP Constanța.

Conform regulamentului întocmit de Federația Română de Fotbal, dacă o partidă de Liga 1 sau de Liga a 2-a nu se poate disputa nici la a doua dată stabilită după prima amânare, prima echipă din vina căreia meciul nu a putut începe la data și ora programate inițial, atunci aceasta va fi trasă la răspundere și va pierde duelul la „masa verde”.

Regulamentul a fost respectat acum ca la carte, iar imediat după ce FRF a aflat de situația de la Farul Constanța, care nu a mai primit aviz favorabil de la DSP, a anunțat că rezultatul se va stabili la „masa verde”, astfel constănțenii au câștigat cu 3-0.

De aici a început un adevărat război între cele două formații. Chiar în seara zilei naționale, fanii din Peluza Sepciile Roșii au postat un comunicat pe pagina lor de Facebook prin care au adus acuze grave către conducerea Farului, în frunte cu fostul internațional Ciprian Marica, dar și către Direcția de Sănătate Publică Constanța.

„În zi de sărbătoare, “Simbolul Unor Inimi Românești” , Universitatea Cluj-Napoca, este batjocorită și umilită de niște personaje cu caracter putred și fără coloană vertebrală! Competiția sportivă din Liga a 2-a este victima unor interese obscure și lipsei de fair play!

Ciprian Marica, patronul FC Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța, a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play. Lipsuri de care poate da dovadă numai un om fără principii și valori morale. Este cu atât mai dureros că aceste acuzații sunt la adresa unui om care cândva juca sub culorile Naționalei României și reprezenta România a cărei principii, istorie și valori le sarbatorim azi.

În fapt, azi 1 Decembrie 2020 echipa de fotbal Farul Constanța “a fost întoarsă din drum” de către DSP Constanța, destinația fiind Cluj-Napoca în vederea disputării mâine a meciului restanță cu Universitatea Cluj-Napoca. Motivația acestei decizii a fost faptul că în urma testelor regulamentar efectuate au reieșit 6 rezultate pozitive, nu se știe în ce masură este afectat stafful, jucatorii, personalul auxiliar, etc.

Conform regulamentului “U” se face vinovată de reprogramarea meciului inițial și în consecință va pierde la masa verde cu 3-0, în cazul în care nici reprogramarea nu se va putea disputa, indiferent din cauza cărei echipe.

Pe de altă parte regulamentul specifică explicit și clar ca orice meci nu se poate disputa doar în cazul în care una dintre echipe nu poate prezenta un lot de minim 13 jucători valizi dintre care obligatoriu unul este portar, stabilit în urma unei anchete epidemiologice. În condițiile în care, conform informațiilor publice, lotul Farului este compus din minim 24 de jucatori, dintre care 4 portari, ne vine greu să credem ca toti cei șase infectați sunt jucatori, iar 4 dintre ei sunt portarii!

Conform regulamentelor, DSP Constanța trebuia să demareze în regim de urgență ancheta epidemiologică și retestarea contacților. DSP Constanța nu a finalizat ancheta epidemiologică din cauză că ‘azi este 1 Decembrie, este sărbatoare legală și nu are personal care să facă testarea în regim de urgență’

Este evident că Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes: dobândirea celor 3 puncte la masa verde din culpa Universității Cluj-Napoca. Rezultatele sportive trebuie să fie dictate de competiția sportivă desfășurată pe teren, aceasta nu este o situație în care rezultatul meciului „U” Cluj – Farul Constanța să fie decis de către o instituție non-sportivă! Sub nici o formă deznodământul unei competiții sportive nu trebuie decis de interese obscure, escrocherii, lipsă de fair play sau corupție!

Concluzie: Dacă ești prieten cu DSP-ul autohton, scapi de o deplasare grea, cheltuieli, transport, cazare, etc. primești cele 3 puncte și +3 la golaveraj! Regulamente în ton cu mizeria evidentă din fotbalul românesc!

Acestea fiind zise și puse în context, PELUZA ȘEPCILE ROȘII susține aceste acuzații și fapte formulate și descrise clar, la obiect și asumate! Ele nu au nevoie de dovezi, mai ales dacă sunt cerute de oameni a căror credibilitate este îndoielnică, dovedit mincinoși de înregistrări video și aventuri amoroase desconspirate, de curvari sau funcționari corupți. Acuzațiile noastre se bazează pe informații primite direct de la surse și pot să fie susținute de milioanele de spectatori la acest spectacol jalnic al corupției și incompetenței, pe care fotbalul românesc îl oferă, spectacol care s-a depărtat mult de valențele sportive, decenței, demnității și ale fair play-ului.

Somăm pe cei menționați în aceste rânduri să iasă în public cu o replică la aceste fapte și acuzații susținute și asumate de noi, PELUZA ȘEPCILE ROȘII.

Somăm public FRF și orice altă instituție abilitată, să ia act de cele descrise în text și să acționeze în consecință.

În aceeași ordine de idei avem pretenția ca reprezentanții Clubului Universitatea Cluj-Napoca, să ia la cunoștință cele menționate în prezentul comunicat și să facă toate demersurile legale astfel încât meciul din data de 2 Decembrie să se dispute, iar dacă rezultatul se va decide la “masa verde” acesta să fie favorabil Universității Cluj-Napoca. Conform faptelor interpretate în litera regulamentului, în cazul nedisputării meciului din 2 Decembrie 2020, Farul Constanța se face vinovată de neprezentare. Implicarea DSP Constanța nu este un motiv, este ca și cum ai motiva cu faptul că ai fost oprit de poliția rutieră sau „mi-a mâncat cățelul tema”, au scris fanii Universității Cluj.

Răspunsul oficial al Farului și al lui Marica nu au întârziat să apară!

Așa cum era de așteptat, oficialii Farului au ieșit în public, pe la diferite televiziuni sau prin intermediul rețelelor de socializare, și au încercat să lămurească această situație unică pentru fotbalul românesc.

Managerul clubului Farul Constanța, Tiberiu Curt, a postat un comunicat pe site-ul oficial al clubului, în care spune clar că echipa pe care o reprezintă respectă cu strictețe regulamentele impuse de autorități în această perioadă dificilă și că nu a fost nicio înțelegere cu DSP Constanța pentru a scăpa de o deplasare lungă și grea la Cluj.

“În urma articolelor apărute în presă în ultimele două zile, mă văd nevoit să fac câteva precizări importante. Suntem un club profesionist, care se guvernează numai după legile și regulamentele în vigoare. Consider că este deplasată orice supoziție sau presupunere pe marginea protocolului medical stabilit de autorități privind desfășurarea activității fotbalistice.

Conform tuturor statisticilor oferite de autorități, suntem în vârful pandemiei de COVID-19, orașul Constanța fiind în carantină de 13 zile și cu rata de infecție cea mai mare la nivel național. În aceste condiții, consider că, în aceste momente, trebuie să primeze prevenția și grija pentru sănătatea jucătorilor și a participanților la activitatea sportivă.

La ultima testare, au fost depistate 6 cazuri pozitive la COVID-19, dintre care 5 jucători din cadrul lotului nostru, ceea ce, conform regulilor în vigoare, reprezintă un focar. Am respectat întocmai protocolul medical, decizia privind pașii care trebuie urmați pentru siguranța tuturor persoanelor implicate în activitatea sportivă aparținând în totalitate epidemiologilor și autorităților locale.

Suntem la a patra testare când avem cazuri pozitive de COVID-19 în cadrul echipei, iar clubul a făcut de fiecare dată diligențele necesare pentru ca meciurile să se dispute și rezultatele să se decidă pe teren. În două dintre aceste situații, din motive independente de noi, partidele nu s-au putut desfășura conform programării Federației Române de Fotbal.

Clubul nostru s-a pregătit pentru participarea la meciul de la Cluj, lotul și staff-ul tehnic făcând marți dimineața deplasarea spre locul de disputare a partidei fără cele 6 persoane depistate pozitiv. În același timp, delegatul echipei noastre, George Galamaz, era prezent la Cluj încă de luni seara, se făcuse rezervare la hotel pentru întreaga delegație, iar antrenorului Ianis Zicu i se achiziționase biletul de avion pe ruta București – Cluj.

Tocmai pentru că ne dorim reluarea activității sportive în cel mai scurt timp, la cerința DSP Constanța, se va efectua astăzi retestarea jucătorilor și a staff-ului tehnic. Acest lucru nu a fost posibil ieri, întrucât delegația echipei noastre se afla în drum spre Cluj și nu a mai fost timpul necesar. În funcție de rezultatele retestării, organele abilitate vor hotărî în consecință.

Așa cum a respectat măsurile și deciziile luate de Federația Române de Fotbal în sezonul trecut al Ligii a 2-a, în contextul pandemiei de COVID-19, FC Farul Constanța le va respecta în continuare, oricare ar fi acestea. Drept urmare, dacă vor continua derapajele pe marginea acestei situații, ne vom adresa comisiilor de specialitate ale Federației Române de Fotbal și instituțiilor abilitate”, a fost anunțul făcut de Tiberiu Curt.

Deși managerul general al Farului a încercat să fie cât mai diplomat în comunicatul oficial, nu același lucru l-a făcut Ciprian Marica, patronul constănțenilor, care a avut o ieșire dură după toate acuzațiile aduse de suporterii Universității.

„În condiții normale nu as răspunde unui ‘comunicat’ neoficial, neasumat, aruncat așa public. Dar nu trăim vremuri normale, ci de-a dreptul dramatice. Nu pot accepta sa fie pusă sub semnul întrebării o situație de criză profundă. Numai niște idioți și-ar permite să nesocotească sau să comenteze o decizie a unei instituții vitale a statului, DSP, poate cea mai importantă instituție în această perioadă critică!

Mor oameni, stau bolnavii întinși pe holurile spitalelor așteptând o șansă la viață și noi ne permitem să semănăm neîncredere în mințile oamenilor și așa afectați de nesiguranță, de teamă. Păcat!”, a transmis Marica pentru Gazeta Sporturilor.

În urma tuturor acestor anunțuri privind descoperirea a şase cazuri de COVID-19 şi decizia DSP Constanţa de a interzice deplasarea echipei la Cluj, Universitatea a iniţiat demersuri pe lângă Federația Română de Fotbal, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Ministerul Sănătății.

Clubul clujean a solicitat ca rezultatul partidei să fie stabilit pe teren, considerând că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive și medicale.

Universitatea Cluj a mai solicitat tuturor celor implicaţi în fenomen să RESPECTE FOTBALUL şi să susţină o COMPETIŢIE CURATĂ, cu meciuri ale căror rezultate sunt decise pe teren, de către jucători, nu în birou, de către conducători.

Foto: Gazeta Sporturilor

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI