Răspunsul lui Ianis Zicu după toate acuzațiile aduse către Farul Constanța: „Mor oameni pe holurile spitalelor!”

Antrenorul constănțenilor îndeamnă la o mai mare atenție în aceste vremuri grele!

În Liga a 2-a, se dau lupte grele de la distanță, după ce meciul dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța nu s-a putut disputa nici a doua oară, tot din pricina cazurilor de infecatre cu COVID-19.

Dacă prima dată cei din vina cărora jocul nu a putut avea loc la data inițială au fost clujenii, acum formația de la malul mării a raportat cazuri pozitive în cadrul echipei și a fost întoarsă din drumul spre Cluj-Napoca de DSP Constanța.

Conform regulamentului întocmit de Federația Română de Fotbal, dacă o partidă de Liga 1 sau de Liga a 2-a nu se poate disputa nici la a doua dată stabilită după prima amânare, prima echipă din vina căreia meciul nu a putut începe la data și ora programate inițial, atunci aceasta va fi trasă la răspundere și va pierde duelul la „masa verde”.

Regulamentul a fost respectat acum ca la carte, iar imediat după ce FRF a aflat de situația de la Farul Constanța, care nu a mai primit aviz favorabil de la DSP, a anunțat că rezultatul se va stabili la „masa verde”, astfel constănțenii au câștigat cu 3-0.

Costel Enache i-a acuzat pe cei de la Farul că nu ar fi vrut să joace partida la reprogramare, știind că astfel vor avea câștig de cauză, iar replica lui Ianis Zicu, antrenorul constănțenilor, nu s-a lăsat mult așteptată.

”Trebuie să avem grijă la ceea ce spunem, mai ales într-un mediu în care mor oameni pe holurile spitalelor. Noi am jucat toate meciurile până acum, avem trei puncte peste U Cluj. Farul, dacă va ajunge în play-off, va ajunge pe munca pe care o depunem în fiecare zi. Sper să ajungem în play-off fără să conteze aceste trei puncte.

Suntem la a patra testare în care apar cazuri la noi. Am făcut pașii necesari în această perioadă. Starea medicală de la noi e la fel, sunt șase persoane cu COVID-19, cinci jucători și un membru al staff-ului, așteptăm rezultatele retestării celor negativi. Așteptăm finalizarea anchetei să vedem dacă putem juca sau dacă intrăm în carantină”, a declarat Ianis Zicu, la emisiunea Liga Digi Sport.

Antrenorul de la Farul Constanța consideră că s-a ajuns la situația actuală din cauza conducătorilor care au realizat regulamentele, iar o soluție mai bună ar fi fost eliminarea posibilității de a reprograma un joc, așa cum se întâmplă în Cupa României.

”Eu zic că trebuia să se piardă 0-3 de la prima amânare, dar nu jucătorii și antrenorii au votat. Conducătorii au decis. Anul trecut noi am ratat play-off-ul că s-a înghețat campionatul, probabil celor de la U Cluj le-a convenit, că retrogradau dacă se juca pe teren, că erau pe 14”, a transmis Ianis Zicu.

Între timp, până la alte răspunsuri oficiale venite din partea celor ce conduc fotbalul românesc, în semn de protest, jucătorii Universității Cluj au intrat pe teren la ora la care trebuia să se dispute partida restantă, deși Farul Constanța nu a mai putut face deplasarea.

Clujenii nu sunt singurii aflați în această situație. Și la jocul dintre Ripensia Timișoara și CS Mioveni a avut loc un scenariu asemănător, și bineînțeles că și în acest caz formația din Banat a fost trasă la răspundere și a pierdut partida la „masa verde”.

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
348AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI