septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

Adrian-mutu

Răspunsul lui Adrian Mutu pentru Gigi Becali!

Selecționerul naționalei U21 a transmis un mesaj după ce jucătorii FCSB-ului nu au fost lăsați în cantonament!

Adrian Mutu a făcut o scurtă analiză a primului cantonament pe care l-a condus la naționala U21 a României.

În perioada 4-6 august, echipa națională Under 21 a efectuat un mini-cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Acesta s-a încheiat cu un meci de pregătire, la Mogoșoaia, în compania formației Farul Constanța, meci pe care tricolorii l-au câștigat cu 6-0. Golurile au fost reușite de Chindriș, Costache, Ganea și Cîmpanu, ultimii doi cu câte două reușite.

Pe lista fotbaliștilor convocați în prima fază pentru amicalul cu Farul se aflau nu mai puțin de 6 de la FCSB: Andrei Vlad, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru, Dennis Man, Adrian Petre și Florinel Coman.

FCSB a informat însă FRF că nu mai e de acord să lase jucătorii sub comanda lui Mutu. Gigi Becali a plusat și l-a criticat public pe selecționer.

Adrian Mutu a dat dovadă de maturitate în conflictul cu Gigi Becali. Fostul decar al naționalei nu a intrat în jocul patronului de la FCSB și a oferit o replică foarte elegantă.

„A fost un stagiu de pregătire foarte util, am avut posibilitatea de a lucra cu jucătorii, de a ne cunoaşte. Doresc să le mulţumesc tuturor cluburilor care ne-au oferit jucătorii pentru această acţiune, mă bucur că am găsit susţinere. În acelaşi timp, am înţeles şi situaţia cluburilor care au dorit să păstreze jucătorii la lot. Băieţii s-au comportat exemplar, au dat totul la antrenamente şi ştiu că nu le-a fost uşor, au avut o perioadă extrem de încărcată în ultimul timp, au jucat şi din trei în trei zile. Cu toate că a fost un meci de pregătire, au tratat partida cu seriozitate maximă! Rezultatul nu este important, ceea ce m-a bucurat a fost atitudinea lor.

Avem o generaţie bună, nişte copii talentaţi şi trebuie să avem grijă de ei pentru că pot creşte mult valoric. Suntem cu toţii foarte motivaţi să ne calificăm din nou la EURO 2021 şi vom da totul pentru a realiza acest lucru. Am avut emoţii la primul meci pe banca echipei naţionale şi abia aştept să ascult din nou imnul de la nivelul gazonului. Nu există onoare mai mare decât aceea de a lupta pentru România!”, a transmis Mutu prin intermediul paginii sale de Facebook.

Propunerea lui Adrian Mutu de a organiza un mini-cantonament la Mogoșoaia, la care trebuia să se prezinte și 6 jucători din lotul roș-albaștrilor nu a fost deloc pe placul patronului Gigi Becali.

„Le-am spus lui Stoichiță și lui Adi Mutu: «Țara arde și baba se piaptănă. Bă, noi nu știm cum sa terminăm campionatul și ne ducem să ne distrăm la Constanța?!» Ce-i asta, mă?! Ce să vezi, ba? Nu-i știi pe Moruțan, pe Vlad, pe Coman? Vrei să-i vezi cu Farul? Nu i-ai văzut până acum?”, a declarat Becali la ProX la finalul lunii iulie.

Nu e pentru prima dată când între clubul lui Gigi Becali și FRF apar tensiuni din cauza anumitor stagii de pregătire, pe care cei de la Casa Fotbalului le-au programat în afara datelor FIFA. Primul și poate cel mai mare scandal a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani. În februarie 2004, când Pițurcă era antrenor în Ghencea, Iordănescu, ca selecționer, a făcut un cantonament în Cipru, însă FCSB nu a lăsat jucătorii, în frunte cu Rădoi, Dorinel Munteanu și Dică, să meargă. S-a ajuns la un conflict major atunci, iar jucătorii au și fost judecați la Comisia de Disciplină a FRF. Apoi, în ianuarie – februarie 2013, Pițurcă era selecționer și la FCSB conducea Reghecampf, care a refuzat să lase toți jucătorii la lot fiindcă urma dubla cu Ajax, din 16-imile Europa League.

Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8 pentru calificarea la Campionatul European. Campania de calificare se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei, liderul actual al grupei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o.

Preliminariile care se află în desfășurare se vor disputa în septembrie, octombrie și noiembrie 2020. Cele nouă câștigătoare ale grupelor, precum și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Foto: Federația Română de Fotbal

CITEȘTE ȘI:

Summary
Răspunsul lui Adrian Mutu pentru Gigi Becali!
Article Name
Răspunsul lui Adrian Mutu pentru Gigi Becali!
Description
Selecționerul naționalei U21 a transmis un mesaj după ce jucătorii FCSB-ului nu au fost lăsați în cantonament!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo