octombrie 1, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

RADU REINALDO, JUCATORUL CELOR DE LA PARMA SI VARUL LUI IONUT RADU, INTR-O DISCUTIE DESPRE SITUATIA ULTIMELOR ZILE DIN TARA UNDE ESTE STABILIT, SPANIA, SI MOTIVELE PENTRU CARE A ALES ITALIA VARA TRECUTA

Deoarece este nascut si crescut in Spania, tara europeana care a devenit cea mai afectata in ultimele zile de pandemia de coronavirus, am decis sa il contactam pe Reinaldo Radu pentru a vedea unde se afla, cum se simte atat el, cat si familia sa si de asemenea care au fost motivele pentru care in perioada trecuta de transferuri a ales Italia si a semnat cu Parma, echipa la care ulterior a ajuns si varul sau, Ionut Radu, imprumutat de la Inter.

Reinaldo Radu este un jucator de fotbal roman in varsta de 18 ani care evolueaza pe postul de fundas dreapta. S-a nascut pe 7 ianuarie 2002 in Castello de la Plana, Spania. Si-a inceput cariera la juniorii lui Villarreal, urmand ca in vara anului 2019 sa ajunga in Italia la Parma. In prezent evolueaza pentru juniorii U19 a clubului, dar s-a antrenat in cateva randuri si cu echipa mare. De asemenea este varul lui Ionut Radu si are o selectie in nationala U17 a Romaniei. El îl are ca impresar pe Crescenzo Cecere, cel care se ocupă şi de interesele atacantului George Puşcaş.

Radu Reinaldo a ajuns la Parma in vara anului trecut, insa pana acum a evoluat numai pentru echipa U19 a clubului.
In primul rand, cum simti aceasta pandemie? Unde esti acum? Ai ramas in Italia sau te-ai intors in Romania?

In primul rând îmi cer scuze ca eu nu stăpânesc foarte bine limba romană deoarece m-am născut și am crescut in Spania. In legătura cu pandemia, eu sunt in Spania de doua săptămâni in carantina și ma antrenez pe cont propiu.

Familia ta este cu tine? Ei sunt bine?

Familia mea e stabilită in Spania de 20 de ani. In acest moment, suntem cu toții bine.

Cum au reacționat spaniolii în această perioadă? Cum ți se pare, comparativ cu reactia romanilor? In ambele tari au crescut foarte mult cazurile in ultimele zile.

Și spaniolii ca și romanii au reacționat destul de târziu. Spania, in comparație cu România, au asistenta medicală mai bine organizata.

Când crezi că fotbalul și viața vor reveni la normal?

Speram cu toții cât mai curând.

Ce semnale ai primit de la Parma, clubul de care apartii? Aveti un program de antrenament?

Da, ne-au trimis un program in care avem antrenamente de făcut in fiecare zi. La două zile, facem antrenamentul pe apel video împreuna cu antrenorul și colegii de echipă.

Echipa U19 a celor de la Parma
Ce le transmiți celor mai mici jucători de fotbal, care poate practică acest sport sa spunem doar de un an, si acum sunt opriți din antrenamente, din competiții?

Sa stea liniștiti in aceasta perioada dificila pe care o parcurgem cu toții și sa nu iasă din casa.

Unde este cea mai grea situație din Spania?

Cu siguranta in capitala, in Madrid!

Voi gasiti bunurile de stricta necesitate? E totul ok in zona voastra?

Da, pentru moment este totul bine.

Ce parere ai de faptul ca toate competitiile importante, precum Campionatul European sau Jocurile Olimpice au fost amanate?

Mi se pare o hotărâre corecta, tinând cont de rapiditatea extinderii acestui virus.

Sunt lucruri care înainte de pandemie poate ți se păreau banale și acum le apreciezi altfel?

Treburile pe care le făceam zi de zi cu atâta normalitate acum le fac cu mare restricție.

Cu ce iti ocupi acest timp liber, in care nu poti parasi casa, in afara antrenamentelor?

Restul timpului mi-l petrec împreuna cu familia deoarece suntem cu toții acasă.

Care e cel mai bun film pe care l-ai vazut in aceste zile si l-ai putea recomanda tuturor?

In acest moment urmăresc serialul numit Dark și vi-l recomand și voua 😉

Ce te sperie cel mai mult legat de aceasta pandemie?

Pe mine nu ma sperie nimic, deoarece stau izolat in casa cu familia.

Ai o convocare la nationala U17 a Romaniei. Cum ai primit la acea vreme vestea convocarii?

Părinții mei n-au vrut sa ma lase deoarece știti cu toții ce se petrece la nationalele de juniori, dar cei de la federatie au insistat.

Avand in vedere ca esti nascut in Spania, ai fost contactat vreodata de Federatia Spaniola pentru a juca pentru ei?

Nu m-au contactat cei de la Federația Spaniola, dar in schimb am jucat cu selecția de pe Comunitatea Valenciana.

Am vazut ca ai evoluat destul de mult in acest sezon la echipa de juniori a Parmei, ai marcat goluri? Cand crezi ca vei putea face pasul la echipa mare?

In acest sezon nu am marcat niciun gol, dar in schimb am 6 assisturi. Pentru moment ne antrenam zi de zi cu echipa mare și când o sa creadă clubul ca sunt pregătit suta la suta cu siguranța o sa fac pasul. Eu ma antrenez zi de zi la maxim cu speranța de a face pasul cât mai repede către echipa mare.

Recent s-a alaturat la Parma un alt roman, adica Andrei Radu. Ai vorbit cu el, ti-a dat ceva sfaturi avand in vedere ca a condus o generatie spre semifinalele unui Campionat European?

Da, ma antrenam cu el zi de zi si mi-a spus ca pentru a ajunge in fotbalul mare am nevoie de foarte multă munca, disciplina și sa crezi in tine.

Radu Reinaldo alaturi de varul sau, Ionut Radu
Ce crezi că vom învăța după acest șoc, atat noi romanii, cat si restul lumii?

Sa respectam mai mult, sa fim mai uniți și sa valoram mai mult toate lucrurile.

Ce mesaj transmiți colegilor tăi romani care joaca in strainate, dar și tuturor suporterilor români?

In aceasta perioada dificila le transmit sa ramana cu toții liniștiti in casele lor ca doar așa se va termina mai repede cu acest virus ucigător.

Ii multumim lui Radu Reinaldo pentru acordarea acestui interviu exclusiv, in care am aflat in premiera cateva detalii si despre situatia dramatica din Spania din ultimele zile! Ii dorim multa sanatate si mult succes pe toate planurile de viitor din cariera! Speram sa se impuna cat mai repede la Parma atat el, cat si Ionut Radu, si sa ii vedem pe ambii titulari in Serie A!

URMARESTE SI ALTE ARTICOLE