Propunerea care poate schimba total Liga 1: “Nimeni să nu retrogradeze și să promoveze 4 echipe”

Unul dintre cluburile din Liga 1 a propus schimbarea sistemului competițional din sezonul următor, mai exact trecerea la un campionat de 18 echipe, în loc de 14.

Propunerea aparține clubului Poli Iași care a înaintat o scrisoare către FRF în care a prezentat o variantă de proiect cu un campionat de 18 echipe. Acest lucru vine după ce Liga 1 a fost bulversată după mai multe cazuri pozitive de Covid-19 și ar însemna că nicio echipă nu va retrograda în acest sezon din Liga 1, iar în schimb vor promova 4 formații din Liga a 2-a.

„Având în vedere frământările din această perioadă de pandemie ale tuturor echipelor din primele două eșaloane, cu fel de fel de propuneri de la conducători, antrenori, specialiști, suporteri, dar și amânarea unor meciuri, am propus Federației Române de Fotbal spre dezbatere o variantă de campionat cu 18 echipe pentru sezonul următor. Campionatul să se joace până la sfârșit, pentru a liniști Liga și televiziunile, iar în campionatul 2020-2021 Liga 1 să aibă 18 echipe, 14 existente deja plus patru din Liga a 2-a. Nimeni, dar absolut nimeni nu va avea nimic de obiectat despre propunerea noastră. Argumente pentru această idee sunt multiple. Se mărește aria de selecție la nivel de experiență cu echipe de tradiție cum ar fi UTA, Petrolul, Rapid, Argeș, etc. Fiecare echipă va promova cel puțin încă 20 de jucători sub 21 de ani. În acest fel se limitează completarea loturilor cu jucători second-hand din străinătate care aduc prejudicii loturilor naționale ale României. Deținătorii de drepturi TV vor avea numărul de meciuri necesar pe care îl invocă permanent. În noul sistem competițional cu 18 echipe vor retrograda ultimele două echipe, locurile 17 și 18, iar locul 16 va disputa un meci de baraj cu echipa de pe locul 3 din Liga a 2-a.”, a declarat Leonid Antohi, președintele Comitetului Director al lui Poli Iași.

Răspunsul celor care trebuie să ia o decizie în acest sens nu a întârziat să apară, astfel că secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a intervenit într-o emisiune TV și a precizat mai multe lucruri cu privire la acest subiect:

„Obiectivul rămâne de a termina campionatul pe terenul de joc și, bineînțeles, în funcție de rezultatele testelor următoare, vedem ce vom mai face în continuare. Zilele următoare avem o întâlnire cu deținătorii de drepturi și vom avea și o adunare generală unde vom lua deciziile pe care le așteptați cu toții. La play-out aveam un program puțin mai relaxat, astăzi discutăm de scenarii cu meciurile de baraj pe 15 și 18 august. Încă din luna martie am avut toate aceste scenarii. Am avut în vedere și scenariul întreruperii competiției. Vom lua cea mai bună decizie pentru a nu fi nimeni dezavantajat.”, a comentat Justin Ștefan propunerea înaintată de cei de la Iași.

Și Gabi Balint a ținut să comenteze propunerea venită din partea conducerii moldovenilor, mai ales că în ultimele zile foarte mulți jucători din Liga 1 au fost depistați pozitiv cu coronavirus, iar finalul sezonului actual este pus momentan sub semnul întrebării:

„Eu cred 99 la sută că nu va retrograda nicio echipă! S-au făcut niște greșeli și la Federație, mă refer la cazul FCSB cu suspendarea lui Vlad. Federația a greșit, a și recunoscut în anumite cercuri, de aceea nu va retrograda Dinamo în niciun fel! Nu anunță acum ca să fie interesant până la final, dar nu va retrograda nimeni, am discutat cu niște oameni și e posibil să urce 3 sau chiar 4 echipe din Liga a 2-a. Așa nu o să fie nimeni nedreptățit, nu va mai da nimeni pe nimeni în judecată, nu se va supăra nimeni. Nu se mai face niciun baraj. Să fie și Rapidul în Liga 1!”, a spus fostul mare internațional într-o emisiune TV la care a fost invitat.

Foto: Liga Profesionistă de Fotbal

CITEȘTE ȘI:
Dan Alexa, supărat după înfrângerea cu FC Argeș: “Nu vreau să acuz, dar…”
Mircea Lucescu a primit rezultatul testului Covid-19: “Mi l-au dat aseară. Bine, mă așteptam…”
Valerică Găman s-a întors în Liga 1: “Este jucătorul echipei noastre!”
Harlem Gnohere a semnat: „M-am întros…”
El este noul Balon De Aur în 2020
Ce se întâmplă cu Andrei Chindris după gafele din meciul cu Universitatea Craiova?

REȚELE SOCIALE

2,645FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
158AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI