Probleme între FC Botoșani și CFR Cluj: „Când facem afaceri cu acest club ajungem doar pe la Comisii!”

Campioana României este avertizată că nu va putea juca în competițiile europene!

Transferul fundașului ivorian Ulrich Meleke de la FC Botoșani la CFR Cluj a dus la noi probleme între conducerile celor două cluburi.

Valeriu Iftime a decis să îl cedeze pe fotbalistul în vârstă de 22 de ani la campioana României contra sumei de 250.000 de euro, însă după aproape o lună de la oficializarea mutării, conducerea grupării din Gruia nu ar fi virat banii în conturile botoșănenilor.

Astfel, patronul moldovenilor a decis să meargă la Comisii pentru a-și recupera banii care trebuiau virați în luna iulie, însă a fost înștiințat că termenul limită a fost amânat pentru luna august.

„Multe nu prea am ce să vă spun deoarece de litigiu se ocupă președintele meu Cătălin Anton. Însă eu vă pot spune că este tipic CFR Cluj. Când facem afaceri cu acest club ajungem doar pe la Comisii că să ne recuperăm banii. Aici e vorba de transferul lui Meleke. Nu ne-au dat banii la data stabilită, dar de sumă și de alte detalii vorbiți cu președintele meu”, a spus Valeriu Iftime pentru ProSport.

Președintele Botoșaniului, Cătălin Anton, a ieșit și el în presă și a vorbit despre această situație, fiind convins că CFR Cluj va achita în cele din urmă cei 250.000 de euro, întrucât dacă va avea datorii nu va putea juca în grupele competițiilor europene.

„Cu acest club din pacate ajungem mereu doar pe la comisii pentru recuperarea banilor. Avem atâtea exemple, iar acum avem vreo două litigii cu CFR. Însă dacă mă întrebați de litigiul cu Meleke vă pot spune că CFR nu ne-a plătit 250 de mii de euro în cei șapte zile pentru care ne înțelesesem.

Caută tot felul de chichițe și se agață de tot felul de lucruri doar că să obțină amânări. Însă nu pot scapa mai mult de 30 septembrie pentru că nu se pot juca cu UEFA. Dacă vor să meargă mai departe în cupele europene trebuie să facă dovada că nu au datorii”, a spus Cătălin Anton pentru ProSport.

FC Botoșani a păstrat 15% dintr-un viitor transfer a lui Meleke, iar dacă CFR Cluj va ajunge în grupele UEFA Champions League, Valeriu Iftime va mai primi 50.000 de euro bonusuri.

Cele două cluburi au mai avut o problemă de acest gen în urmă cu aproximativ un an, când moldovenii au transmis în mod public că ardelenii nu ar fi plătit 500.000 de euro pentru transferul lui Cătălin Golofca.

Foto: ProSport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
348AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI