Prima reacție a lui Mihai Costea după arestarea lui Adrian Mititelu!

Fostul atacant al Craiovei a rămas șocat la aflarea veștii!

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, se arată în decizia Curții de Apel din Craiova.

Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în regim de detenție, pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Hotărârea din data de 5 noiembrie, este definitivă! În primă instanță, Adrian Mititelu fusese achitat.

Mihai Costea, ajuns la 32 de ani, s-a transferat de la Craiova la FCSB (Steaua pe atunci) în vara lui 2011. Cu toate acestea, pe 31 ianuarie 2011, adică mai devreme cu o jumătate de an, ANAF a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor lui Mititelu.

În total, erau 39 de fotbaliști, printre care și Mihai Costea. La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Ajuns acum la Chindia Târgoviște, Mihai Costea a debutat pentru noua sa echipă chiar pe stadionul pe care s-a lansat, pe vremea când evolua la formația patronată de Adrian Mititelu. Cel mai mic dintre frații Costea a rămas șocat la aflarea veștii, recunoscând că nu știe mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat, doar că el plecase la acea vreme din postura de jucător liber de contract la Steaua pe o sumă de bani foarte mare.

”Eu știu că Steaua m-a transferat de la Universitatea Craiova pe o sumă foarte mare.

Nu e plăcut, îți dai seama… mai ales că știu că fusese achitat în primă instanță. Am mai urmărit și eu prin presă. Eu ca jucător nu cunosc detaliile, îți dai seama. Știu că trebuia să plec de la Craiova pentru 1,4 milioane de euro, pentru 60% din drepturile federative, dintr-un eventual transfer.

Jucătorul nu știe mai multe. Ce să zic… îmi pare rău pentru Adrian Mititelu! Am trăit clipe frumoase împreună și a avut o relație specială cu mine și cu fratele meu. Nu știu exact cum s-a întâmplat să fie condamnat. Îmi pare rău și sper să treacă cu bine pe acest nou necaz”, a spus Mihai Costea pentru Fanatik.

Adrian Mititelu: „Mă duc să fac pușcărie total nevinovat!”

Înainte să fie ridicat de poliție de acasă, Adrian Mititelu a intrat în direct la Digi Sport și a oferit prima reacție după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Acesta se consideră total nevinovat și crede că „mafia din justiție” și-a spus din nou cuvântul, după toți acești ani în care a luptat să-și readucă echipa pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Deși mi s-a furat o echipă întreagă, deși mi-au luat alții jucători, am ajuns tot eu să mă duc să fac pușcărie, pentru jucătorii furați de alții. E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție, este o condamnare făcută de mafia din justiție, deranjată de ce am făcut în acești ani. Am făcut fel și fel de plângeri, acum am fost executat. Este o execuție ordinară, fără nicio acoperire legală. Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova și nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toți cei 39 de jucători au fost luați prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer.

Curtea de Apel București i-a achitat pe Sandu și pe Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu și Dragomir au fost achitați pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea.

O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a spus Adrian Mititelu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI