septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

mario camora

Mirel Rădoi regretă faptul că nu se va putea baza pe Camora în meciurile din Liga Națiunilor!

De ce nu poate juca căpitanul CFR-ului pentru România, deși a primit oficial cetățenia?

Mirel Rădoi a vrut să-l cheme la națională pe Mario Camora. Portughezul a obținut de puțin timp cetățenia română și aștepta nerăbdător mesajul selecționerului. Fotbalistul campioanei CFR Cluj nu a putut fi chemat insa la lot pentru confruntările cu Irlanda de Nord și Austria.

Mirel Rădoi este un antrenor care nu și-a ascuns niciodată încrederea în calitățile lui Mario Camora. A vrut să-l transfere când antrena FCSB și acum a insistat să-l vadă în lotul național. Selecționerul voia să se bazeze pe el chiar la partidele cu Irlanda de Nord și Austria, din Liga Națiunilor. Jucătorul formației CFR a obținut de puțin timp cetățenia română, dar nu i-au sosit încă toate actele.

„Vorbim de o calificare la Campionatul European. Cred că pentru noi, pentru România, cel mai important este viitorul apropiat. Din păcate nu a putut să fie prezent pentru că juridic nu se îndeplinesc toate criteriile”, a declarat Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi a fost criticat pentru că s-a gândit la Mario Camora. I s-a reproșat că fotbalistul are aproape 34 de ani. Selecționerul l-a apărat și a spus că este unul dintre cei mai valoroși și mai constanți jucători din campionatul românesc.

„Chiar și în ciuda vârstei… Foarte multe dintre persoanele care vorbesc nu au rapoartele lui, nu știu cum se antrenează Camora. Cred că în momentul de față contează mai puțin vârsta la el”, a mai spus selecționerul naționalei noastre.

Mirel Rădoi a mai explicat de ce nu i-a convocat Dennis Man, Cristian Manea, Răzvan Marin, Claudiu Keșeru și Alexandru Mitriță.

„Nu este vorba că nu e pregătit acum. El e un jucător care s-a devotat echipei U21, s-a accidentat pentru echipă. Pentru prima partidă luăm un sistem de joc în care extremele nu intră în calcul și s-ar fi putut întâmpla ca Dennis Man să fie prezent, să nu joace la noi, iar echipa U21 va avea de pierdut. El e liderul naționalei U21 și trebuie să aibă continuitate. Asta nu înseamnă că nu o să fie convocat pe viitor. Sunt sigur că va avea o evoluție bună alături de Adi Mutu”, au fost motivele pentru care Dennis Man nu a fost convocat la naționala mare.

„A fost alături de noi, l-am antrenat, dar i-am zis că asta nu înseamnă că îl voi convoca. I-am zis și lui că nu o să îl convoc dacă nu are echipă. I-am transmis că trebuie să își găsească o echipă în care să joace. E important pentru el să joace și mai puțin aspectul financiar”, au fost motivele pentru care Cristian Manea nu a fost convocat la națională.

„Este o veste bună pentru el și pentru echipa națională. Am vorbit cu el și am ajuns la un acord să se pregătească cu echipa de club. Exista posibilitatea ca să ajungă la o echipă la care nu știe strategia clubului și a antrenorului”, au fost motivele pentru care Răzvan Marin nu a fost convocat la națională.

”Keșeru a avut probleme cu accidentarea, apoi coronavirus, și am vorbit cu preparatorul meu și a zis că este riscul prea mare pentru el și echipa națională. Se putea accidenta. Glumind… Probabil înjurăturile acelea s-au îndreptat către mine sau antrenorul lui. Eu nu aș avea probleme să înjure după fiecare gol înscris pentru naționala României”, au fost motivele pentru care Claudiu Keșeru nu a fost convocat la națională.

„La Mitriță e foarte simplu. Am căzut de acord cu el și clubul… echipa lui pierdea două partide pe 2 și 6. Risca să nu evolueze nici pe 12. Dacă apelam la serviciile lui intra în carantină 14 zile. Am decis că e mai important viitorul. În cazul unei accidentări se poate întâmpla ca Alex Mitriță să iasă din calcule pentru meciul cu Islanda”, au fost motivele pentru care Alexandru Mitriță nu a fost convocat la națională.

Pe 4 și 7 septembrie, naționala României va înâlni Irlanda de Nord, la București, pe Arena Națională, și Austria, la Klagenfurt, în primele două jocuri din noua ediție a Ligii Națiunilor.

Lotul complet convocat de Mirel Rădoi:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)
  • Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)
  • Alți 6 fotbaliști se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul apariției vreunei indisponibilități: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Marius Constantin (Universitatea Craiova, 4/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0).

Foto: Facebook/cfr1907

CITEȘTE ȘI:

Summary
Mirel Rădoi regretă faptul că nu se va putea baza pe Camora în meciurile din Liga Națiunilor!
Article Name
Mirel Rădoi regretă faptul că nu se va putea baza pe Camora în meciurile din Liga Națiunilor!
Description
De ce nu poate juca căpitanul CFR-ului pentru România, deși a primit oficial cetățenia?
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo