Mircea Rednic pregătește prima lovitură de proporții la Viitorul!

„Puriul” vrea să-și întărească banca tehnică prin aducerea altui dinamovist înrăit!

Numirea lui Mircea Rednic ca antrenor principal al celor de la Viitorul i-a luat prin surprindere nu numai pe suporterii dinamoviști, ci și pe o bună parte din urmăritorii fotbalului românesc.

Mutarea este una surprinzătoare mai ales pentru fanii dinamoviști, întrucât în urmă cu câteva săptămâni Mircea Rednic dădea de înțeles că se gândește chiar la o revenire în „Ștefan Cel Mare”, dar nu numai în calitate de antrenor, ci mai degrabă ca investitor, așa cum a mai încercat în trecut, pe vremea când clubul era în mâinile lui Ionuț Negoiță.

Gică Popescu, președintele formației constănțene, a explicat cum a ajuns împreună cu Gică Hagi la concluzia că „Puriul” este cea mai bună alegere pentru echipa de la malul mării.

„Mircea Rednic este noul antrenor al Viitorului. A semnat pe doi ani și jumătate. Eu și Gică Hagi am ajuns la concluzia că el este omul ideal să continue munca extraordinară a lui din acești 10 ani!

Am purtat o discuție în acest sens și ne-am convins că este omul potrivit. Sperăm să avem succes și suntem convinși că am făcut alegerea bună. Mircea Rednic vine cu staff-ul lui și va colabora și cu o parte dintre antrenorii de la noi, care știu filosofia clubului”, a declarat Gică Popescu.

Acum, Mircea Rednic vrea să își facă simțită prezența încă din primele zile, iar pentru asta pregătește o adevărată lovitură. Fostul său elev și colaborator de la Dinamo, Ionel Dănciulescu, este gata să revină în fotbal după ce a fost înlăturat din „Ștefan Cel Mare” de către noua conducere spaniolă.

Fostul atacant este apreciat şi de oamenii din conducerea echipei de la malul mării, astfel că şansele ca acesta să i se alăture lui Mircea Rednic la Viitorul sunt mari. Cea mai importantă performanţă realizată de Dănciulescu şi Rednic la Dinamo a fost titlul în sezonul 2006/2007, ultimul al formaţiei alb-roșie.

Dănciulescu a oferit și prima reacție despre posibilitatea de a semna cu Viitorul!

„Toată lumea ştie că eu am un respect extraordinar pentru Gică Hagi, pentru cine a fost şi pentru ce face acum în fotbalul nostru. La fel şi pentru Mircea Rednic, cu care am lucrat foarte bine de câte ori a fost la Dinamo.

Dar nu ştiu de unde a apărut această informaţie, că m-aş duce la Viitorul, pentru că nu este adevărată. Eu nu am vorbit cu absolut nimeni. Cei de acolo au alte lucruri de pus la punct acum decât să se gândească la Dănciulescu, aşa că nu se pune problema”, a fost prima reacție a lui Dănciulescu după ultimele zvonuri apărute.

Cu toate acestea, multe surse spun că „Puriul” va face tot posibiulul să îl convingă pe Danciu să revină în fotbal alături de el la Viitorul, iar împreună să încerce cu echipa constănțeană chiar să se lupte din nou la titlu.

În vârstă de 58 de ani, Mircea Rednic este unul dintre cei mai apreciați tehniciani români, cucerind din această postură două titluri naționale, cu Dinamo în 2007 și cu Rapid în 2003. Are, de asemenea, în palmares, o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) și Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011).

Mircea Rednic s-a aflat și printre potențialii înlocuitori ai lui Dan Petrescu la CFR Cluj, însă relația bună de prietenie a „Puriului” cu Hagi și Popescu a fost decisivă în luarea acestei decizii.

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI