Mihai Stoichiță, după rasismul aspura lui Șumudică: „A fi țigan înseamnă a fi fratele meu!”

Prima reacție a celor de la FRF după scandalul din Turcia!

După cazul de rasism din Turcia în care Marius Șumudică a fost numit „țigan” la finalul ultimului meci pe banca lui Gaziantep, cei din FRF n-au avut nicio reacție oficială, iar astăzi Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației a explicat toată situația.

„Îmi pare rău pentru Marius. Am admirat faptul că a apărat o cauză lăudabilă, cea a rasismului, a xenofobismului, cum vreți dumneavoastră. Nimeni nu e de vină că poate un om bolnav din Turcia jignește o nație prin niște cuvinte pe care eu nu le consider jignitoare. Pentru mine, a fi țigan înseamnă a fi fratele meu.

FRF n-are cum să se lupte cu milioane de oameni care jignesc românii. Sunt fel și fel de cuvinte denigratoare. Nu e un cuvânt spus în cadrul unei competiții oficiale, al unui omolog din Federație, nu e un om din guvernul turc. E un ziarist din Turcia, care poate e bolnav sau fără educație. Ar înseamna să mă lupt cu prea mulți oameni needucați.

E foarte clar. Cu cine să se lupte FRF? Comunicat împotriva cui să dea? Împotriva unuia care n-ar trebui să-l propagăm în spațiul public? Foarte bine că ați vorbit de subiect, mie mi se pare o contrapondere în ce s-a întâmplat cu exagerarea dintr-o seară europeană, nu cu mult timp în urmă (n.r – cazul Colțescu), în care se pare că tot noi suntem cei provocați. Am comentat cât am putut să comentez.

Turcia trebuia să-i ia apărarea lui Șumudică! Eu îl apăr, sunt de acord cu el. Nu știu, poate a greșit și el prin comportamentul lui exuberant, prin modul lui de a se exprima, dar de aici până la a jigni un popor e cale lungă, drum bătut. Eu n-am dreptul să mă pronunț. Împotriva cui? Unui ziarist din Turcia? Înțeleg că a fost fotbalist, arbitru, insignifiant pentru mine. Sunt alături de Șumudică și de țiganii din România”, a spus Stoichiță, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Foto: Echipa națională de fotbal a României

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,446FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
314AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI