septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

propunere-mircea-rednic

Mesajul direct a lui Mircea Rednic pentru LPF și FRF: „Nu știu de ce nu am face și noi…”

Antrenorul ieșenilor vrea să se salveze cu orice preț!

Mircea Rednic a transmis, la finalul meciului din Copou, dintre Poli Iași și Chindia Târgoviște, câștigat de moldoveni la limită cu 1-0, un mesaj direct către FRF și LPF, prin care a solicitat modificarea sistemului competițional din Liga 1.

Antrenorul lui Poli Iași cere un format cu 16 echipe de la startul sezonului viitor al Ligii 1, care s-ar putea realiza prin promovarea a două echipe din eșalonul secund, fără să retrogradeze nimeni din prima ligă.

”Aș vrea să transmit un mesaj pentru președintele Federației Burleanu, dar și pentru Gino Iorgulescu. În perioada asta, toată lumea a avut de suferit, și sentimental, și financiar. Nu știu în ce domeniu nu s-au pierdut bani, e foarte greu.

Nici mie nu-mi convine situația de la Dinamo, echipele cu care joacă ei sunt salvate, Sibiul și Sepsi, iar Chindia e retrogradată. Nu știu de ce nu am face și noi 16 echipe, să intre două direct și ultima din Liga 1 să joace baraj cu locul trei”, a transmis Mircea Rednic, la finalul meciului cu Chindia.

Poli Iași a mai fost inițiatorea unei astfel de propuneri în urmă cu câteva săptămâni, oficialii clubului trimițând chiar o scrisoare de intenție către Federația Română De Fotbal. Președintele Comitetului Director al Politehnicii a explicat mai pe larg ideea asemănătoare cu cea a lui Mircea Rednic:

„Având în vedere frământările din această perioadă de pandemie ale tuturor echipelor din primele două eșaloane, cu fel de fel de propuneri de la conducători, antrenori, specialiști, suporteri, dar și amânarea unor meciuri, am propus Federației Române de Fotbal spre dezbatere o variantă de campionat cu 18 echipe pentru sezonul următor. Campionatul să se joace până la sfârșit, pentru a liniști Liga și televiziunile, iar în campionatul 2020-2021 Liga 1 să aibă 18 echipe, 14 existente deja plus patru din Liga a 2-a. Nimeni, dar absolut nimeni nu va avea nimic de obiectat despre propunerea noastră. Argumente pentru această idee sunt multiple. Se mărește aria de selecție la nivel de experiență cu echipe de tradiție cum ar fi UTA, Petrolul, Rapid, Argeș, etc. Fiecare echipă va promova cel puțin încă 20 de jucători sub 21 de ani. În acest fel se limitează completarea loturilor cu jucători second-hand din străinătate care aduc prejudicii loturilor naționale ale României. Deținătorii de drepturi TV vor avea numărul de meciuri necesar pe care îl invocă permanent. În noul sistem competițional cu 18 echipe vor retrograda ultimele două echipe, locurile 17 și 18, iar locul 16 va disputa un meci de baraj cu echipa de pe locul 3 din Liga a 2-a.”, a declarat Leonid Antohi în urmă cu câteva săptămâni.

Chindia a retrogradat matematic, aflându-se la 9 puncte în spatele locului de baraj cu 3 meciuri rămase, în timp ce Poli păstrează șanse de salvare de la retrogradare, însă rămâne în mare parte la mâna lui Dinamo.

Trupa lui Mircea Rednic se află la două puncte în spatele lui Sepsi cu un meci rămas din acest sezon. Trebuie menționat însă că Sepsi mai are de disputat două partide, în timp ce Dinamo, care este cu un loc sub ieșeni în clasament, mai are de dispuat 6 partide în ultimele 15 zile ale sezonului.

Foto: Facebook/CSMPolitehnicaIasiOficial

CITEȘTE ȘI:
În prag de desființare: „Am fost ca tenismenul căruia îi e frică de game-ul decisiv”
Dan Alexa și viitorul său la Rapid: „Sunt vinovat pentru asta!”
UTA revine pe prima scenă a fotbalului românesc: „Trebuie să savurăm acest succes trei zile!”
Hagi, OUT de la Viitorul: „Va trebui să găsim un nou manager!”
Transfer bombă în Liga a 2-a!
Ibrahimovic a anunțat când se retrage!
Fundașul dorit de Gigi Becali vrea să semneze: „De mic țin cu Steaua!”
UEFA a decis! Când se joacă Astra – Craiova?
Hermannstadt, în culmea fericirii și cu planuri mari!
Rapid și Petrolul vin cu o propunere inedită: „Am vorbit și cu Argeș și UTA. Sunt de acord!”
Marius Bilașco anunță când ar putea reveni Dan Petrescu
Peluza Cătălin Hîldan acuză: „Zeci de jucători sunt contaminați cu Covid-19! Totul a fost ținut sub tăcere!”

Summary
Mesajul direct a lui Mircea Rednic pentru LPF și FRF: "Nu știu de ce nu am face și noi..."
Article Name
Mesajul direct a lui Mircea Rednic pentru LPF și FRF: "Nu știu de ce nu am face și noi..."
Description
Antrenorul ieșenilor vrea să se salveze cu orice preț!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo