septembrie 25, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

razvan burleanu masuri frf

Măsuri stricte luate de FRF pentru sezonul viitor din Liga 1!

Când riscă o echipă să piardă meciurile la masa verde?

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat ce măsuri se vor lua în noul sezon competițional în ceea ce privește posibilitatea depistării unor noi cazuri de coronavirus înaintea meciurilor.

După întâlnirea Comitetului Executiv de marți, președintele FRF a oferit detalii despre deciziile luate la Casa Fotbalului.

Potrivit informațiilor furnizate de către Răzvan Burleanu, echipele trebuie să se aștepte acum să piardă la masa verde meciurile pe care nu le pot disputa din propria vină, cu mențiunea că acestea pot fi amânate o singură dată. În condițiile în care ambele echipe acuză probleme în ceea ce privește disputarea meciurilor, atunci ambele vor figura în clasament cu o înfrângere la masa verde.

A rămas neclară însă ipoteza în care ambele echipe se află în dificultatea disputării meciului ce ar trebui să se desfășoare într-o singură manșă eliminatorie, cum ar fi de exemplu în Cupa României.

„În ceea ce privește Liga 1, astăzi s-au aprobat câteva principii și măsuri. În primul rând, am luat decizia, la nivel de Comitet Executiv, de a urma modelul UEFA. Acest lucru presupune că în cazul în care vom avea jucători sau membri din staff depistați pozitiv cu Covid-19, atunci vom urma același protocol pe care îl presupune și UEFA pentru competițiile europene intercluburi și pentru echipele naționale.

Aceste măsuri presupun că fiecare echipă va trebui să îndeplinească două condiții: să aibă cel puțin 13 jucători, dintre care cel puțin un portar și să pună la dispoziție organizatorului competiției, cu cel puțin șase ore înainte de disputarea meciului, avizul DSP-ului, în cazul în care ne aflăm în această situație de anchetă deschisă de către DSP-ul din județul respectiv.

Al doilea principiu care s-a instituit astăzi este că un meci se poate reprograma, dar nu mai devreme de 7 zile și poate fi reprogramat o singură dată. Totodată, dacă la finalul unei faze competiționale, o echipă va înregistra meciuri restante, echipa din cauza căreia nu s-a disputat meciul va pierde la masa verde. La nivelul Ligii 1, prin fază competițională înțelegem campionatul campionat, tur-retur. Pentru Liga a 2-a, înțelegem disputarea celor 19 etape din campionatul regulat. La nivelul Ligii a 3-a, înțelegem disputarea celor 18 etape din campionatul regulat. Același principiu se aplică și la finalul play-off-ului și play-out-ului”, a explicat Răzvan Burleanu noile măsuri aprobate astăzi de FRF.

Președintele Federației nu a omis în discuția pe care a avut-o cu jurnaliștii imediat după încheierea Comitetului Executiv să vorbească și despre deciziile pe care le-au luat șefii fotbalului românesc în ceea ce privește meciurile din Cupa României, acolo unde, în afara semifinalelor, meciurile se desfășoară într-o singura manșă.

„În ceea ce privește meciurile de baraj și de Cupa României, acestea nu se reprogramează și se va intra pe protocolul menționat anterior, în care echipa în cauză va pierde meciul cu 3-0. Dacă ne aflăm în situația în care ambele echipe nu pot respecta condițiile, atunci ambele echipe vor pierde meciul cu 3-0”, a spus Răzvan Burleanu.

Noul sezon de Liga 1 este programat să înceapă vineri, 21 august 2020, iar play-off-ul Ligii 1 ar trebui să se termine în condiții normale pe 26 mai 2021. Finala Cupei României este programată să aibă loc pe 22 mai 2021.

Foto: ProSport

CITEȘTE ȘI:

Summary
Măsuri stricte luate de FRF pentru sezonul viitor din Liga 1!
Article Name
Măsuri stricte luate de FRF pentru sezonul viitor din Liga 1!
Description
Când riscă o echipă să piardă meciurile la masa verde?
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo