septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

mario camora

Mario Camora e cetățean român cu acte în regulă!

Căpitanul CFR-ului poate fi o soluție extrem de bună pentru selecționerul Mirel Rădoi!

Mario Camora are șanse foarte mari să devină primul jucător străin care evoluează pentru naționala României.

Căpitanul campioanei CFR Cluj a primit astăzi cetățenia română și poate fi oricând o soluție pentru selecționerul Mirel Rădoi.

”Se acordă cetăţenia română domnului Malico Paulino Mario Jorge, cetăţean portughez, fiul lui Anibal şi Dias Leal Malico, născut la data de 10 noiembrie 1986, în localitatea Samora Correia, Benavente, Santarem, Portugalia, având domiciliul actual în România, Cluj Napoca, str. Oaşului, nr. 347C, jud. Cluj, cu menţinerea domiciliului în România”, scrie în hotărârea adoptată astăzi de Guvernul României.

Camora a obținut astfel dreptul de a fi convocat la naționala României și poate rezolva o problemă importantă pe care o avea Mirel Rădoi. Postul de fundaș stânga a fost unul cu emoții în ultima perioadă. În viziunea noului selecționer, acolo ar exista trei variante.

  • Alin Toșca (28 de ani), fotbalist în Turcia, la Gaziantep. Rădoi îl ia în calcul pentru postul de fundaș stânga, deși Marius Șumudică l-a folosit întreg sezonul trecut ca fundaș central
  • Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul Craiovei. Acesta a fost folosit în ultimele meciuri ale naționalei, dar prestațiile nu au fost cele mai strălucite, mai ales că este mijlocaș de meserie
  • Florin Ștefan (24 de ani), fundașul lui Sepsi pe care Rădoi l-a antrenat la reprezentativa de tineret

Mario Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului CFR Cluj. A strâns 338 de meciuri în tricoul ardelenilor, dintre acestea, 270 au fost în Liga 1, 149 din postura de căpitan al echipei. Camora are și 4 titluri de campion cu CFR Cluj.

„Am aflat că s-a aprobat cetățenia. Aștept să fiu chemat să fac jurământul. Pentru mine, în primul rând, a contat foarte mult această decizie. Eu o să rămân în România toată viața, în Cluj. O să fie o mândrie enormă dacă o să fiu chemat la națională. Eu am vrut de mai mult timp, dar nu depindea numai de mine. A început deja al 10-lea sezon aici, am jucat mult timp aici, mi-am făcut familie și a fost un motiv pentru care nu am mai vrut să plec de la CFR. Sunt foarte fericit”, a spus Camora, imediat după ce a aflat că a primit cetățenia română.

Selecționerul Mirel Rădoi este un susținător al naturalizării fotbaliștilor. Mai mult, Camora se află pe lista favoriților săi.

„Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”, a declarat Mirel Radoi când a aflat că Mario Camora a luat toate demersurile necesare pentru a-și lua cetățenia română.

Mario Camora ar putea fi convocat de către Mirel Rădoi chiar la partidele de la începutul lunii septembrie din Nations League.

„Nu am vorbit cu Mirel Rădoi. Tot ce am citit în ziare, atât știu despre el. Nu am vorbit cu el, dar a zis că o să fiu în vizorul lui, așa cum e orice jucător român. Depinde de el dacă voi fi chemat la echipa națională a României. Pentru mine ar fi o mândrie, o fericire enormă”, a mai precizat Camora.

Foto: Facebook/cfr1907

CITEȘTE ȘI:

Summary
Mario Camora e cetățean român cu acte în regulă!
Article Name
Mario Camora e cetățean român cu acte în regulă!
Description
Căpitanul CFR-ului poate fi o soluție extrem de bună pentru selecționerul Mirel Rădoi!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo