septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

petrolul

Lovitură dată de Petrolul pentru sezonul următor!

Nu mai vor să rateze promovarea, astfel că au ajuns la un acord cu un antrenor dorit de multe cluburi!

Sursele Gazetei Sporturilor au anunțat în jurul zilei de astăzi că Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu noul antrenor, care ar urma să fie Viorel Moldovan!

Cele două părți au ajuns la un acord privind contractul și obiectivul clar pentru noul sezon: promovarea. Deși era favorit s-o preia pe Rapid, Moldovan a ales până la urmă proiectul „lupilor”.

Petrolul a ratat promovarea în Liga 1, după ce a terminat play-off-ul pe locul 6, și a căutat un nou antrenor imediat după ce Costel Enache a fost demis. Ploieștenii i-au avut pe listă pe Cosmin Contra și Edi Iordănescu, dar se pare ca vor merge până la urmă pe mâna unui alt fost internațional.

„În principiu, planurile mele sunt să-mi găsesc, dacă se poate, o echipă în Spania sau undeva în Europa. Ăsta este primul meu obiectiv! Dacă nu se va îndeplini acest obiectiv sunt disponibil la orice discuții, dar în momentul de față primul meu gând este să-mi găsesc o echipă aici”, a spus Cosmin Contra.

„Din păcate, nu s-a concretizat cu o colaborare în acest moment, motivele prefer să rămână confidențiale. Voi rămâne atent la parcursul viitor al Petrolului și bucuros dacă Petrolul va reuși să-și îndeplinească obiectivele propuse”, a scris Edi Iordănescu pe pagina sa de Facebook în urmă cu câteva zile.

Conform aceleiași surse citate, fostul antrenor al celor de la Gaz Metan Mediaș, care pe lângă oferta de la Petrolul a avut una și de la Rapid, a refuzat să preia o echipă de Liga a 2-a pentru că nu își dorește să coboare la un nivel mai slab, deși lupta pentru promovare va fi la fel de aprigă.

Ca antrenor, Viorel Moldovan le-a mai pregătit în România pe FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc și naționala U21. De asemenea, a fost „secund” al primei reprezentative în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu. În străinătate, nu a rezistat decât 4 luni in Franta la Auxerre. La finalul sezonului 2018-2019 a promovat-o pe Chindia în Liga 1 și a plecat de la echipă cu câteva etape înainte de finalul acestui sezon, fiind schimbat de Emil Săndoi.

Petrolul a anunțat în urmă cu puțin timp prin intermediul unei postări pe Facebook că Viorel Moldovan este noul antrenor al echipei!

„Tentația acestei provocări a fost mult, mult prea mare, și ideea în sine, aceea de a reuși o nouă promovare, de această dată cu FC Petrolul, m-a motivat foarte mult și a stat la baza deciziei mele de a veni la Ploiești. Știu că voi lucra la un club cu tradiție, cu suporteri minunați, cu istorie, iar asta mă face să fiu extrem de entuziasmat că am ajuns la Petrolul! Pe această cale, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în aducerea mea. Am văzut că sunt dorit foarte mult, lucru care îmi dă și mai multă încredere și energie pentru a reuși ca, la finalul sezonului, să urcăm pe prima scenă fotbalistică!”, a declarat Viorel Moldovan la prima lui conferință de presă ca antrenor al Petrolului.

La Ploiești, ratarea încă unui sezon echivalează cu un dezastru financiar pentru gruparea prahoveană. În cei doi ani consecutivi în care a eșuat în lupta pentru revenirea în Liga 1, clubul ploieștean a funcționat pe un buget cumulat de peste 4 milioane de euro, sumă asigurată cu precădere de finanțatorul „Veolia”.

Leo Grozavu, Mugurel Cornateanu, Flavius Stoican și Costel Enache sunt antrenorii care au încercat să promoveze cu Petrolul Ploiești în Liga 1.

CITEȘTE ȘI:

Summary
Lovitură dată de Petrolul pentru sezonul următor!
Article Name
Lovitură dată de Petrolul pentru sezonul următor!
Description
Nu mai vor să rateze promovarea, astfel că au ajuns la un acord cu un antrenor dorit de multe cluburi!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo