septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

liga1-aproape-de-cadere

Liga 1 aproape de cădere!

Deținătorul de drepturi TV a luat o decizie neașteptată!

În Comitetul Executiv din 3 august nu s-a discutat foarte mult despre posibilitatea schimbării sistemului competițional, însă cluburile din Liga 1 au primit o veste foarte proastă din partea forului prezidat de Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu.

Potrivit Gazetei Sporturilor, firma unde director este Orlando Nicoară a purtat deja discuții cu LPF și, având în vedere ce s-a petrecut după reluarea campionatului, în urma pandemiei, cu foarte multe meciuri care nu s-au jucat la data la care fuseseră programate, EAD nu mai vrea să achite bani în avans, așa cum s-a întâmplat până acum, când jumătate din valoarea anuală, adică 14 milioane de euro, era virată înainte de startul primei etape!

Noua propunere a deținătorului de drepturi TV:

Începând cu sezonul următor, EAD vrea ca procentul de 50%, pe care ar fi trebuit să-l achite în august, lună în care va începe sezonul 2020-2021, să fie defalcat până la finalul anului: câte 10% pentru fiecare din ultimele 5 luni, august-decembrie!

Orlando Nicoară, directorul firmei EAD, care transmite Liga 1, a anunțat în Adunarea Generală a LPF că banii vor fi plătiți lunar începând cu sezonul viitor. Până în prezent, cluburile din Liga 1 încasau jumătate din suma totală înainte de începerea campionatului. Aceasta era una dintre cele mai avantajoase clauze pentru cluburi.

Pentru cluburile de Liga 1 ar fi o lovitură grea, multe dintre ele având deja bugetată suma respectivă pentru vara acestui an. Mai mult, unele au făcut anumite împrumuturi, pe baza unei cesiuni de creanță, sau cazul lui Dinamo, care a intrat în negocierile cu oamenii de afaceri spanioli, aceștia primind o „ipotecă” din prima tranșă pe sezonul următor pentru că au virat o sumă în contul echipei.

Ce presupune contractul dintre LPF și deținătorul de drepturi TV?

Anul în care expiră contractul actual dintre LPF şi EAD Interactive este 2024, iar acesta prevede cesiunea drepturilor TV în Liga 1, iar suma totală ajunge la 140 de milioane de euro pe 5 ani.

43% din bugetul cluburilor de Liga 1, în anul fiscal 2018, a fost asigurat de încasările din drepturile TV.

3,3 milioane de euro, cu tot cu TVA, încasează pe un singur sezon, din drepturile TV, campioana din Liga 1.

1,25 milioane de euro, inclusiv TVA, e suma care îi revine unei nou-promovate în Liga 1.

CITEȘTE ȘI:

Summary
Liga 1 aproape de cădere!
Article Name
Liga 1 aproape de cădere!
Description
Deținătorul de drepturi TV a luat o decizie neașteptată!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo