septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

golofca

Golofca înapoi la Botoșani?!

Valeriu Iftime: „Acum vă spun sincer că îl vreau în continuare!”

Finanțatorul de la FC Botoșani, Valeriu Iftime a declarat că îl dorește înapoi pe Cătălin Golofca de la CFR Cluj.

Patronul moldovenilor a recunoscut că a încercat să îl aducă pe mijlocaș gratis de la formația ardeleană, dar echipa lui Dan Petrescu nu a vrut să audă de așa ceva.

„Mă doare sufletul de tot ce i s-a întâmplat acestui fotbalist pentru că el este un copil de-al nostru și țin mult la el. Dacă cineva poate să îi relanseze cariera lui Golofca, atunci acel cineva este doar FC Botoșani. Însă, din păcate, CFR Cluj nu înțelege acest lucru. Am fost în discuții cu ei în iarnă, dar CFR nu a vrut să mi-l dea în condițiile mele.

Eu am vrut să mi-l dea gratis, dar să le pun o cotă importantă pentru ei dintr-un ulterior transfer. Nu au vrut să audă de așa ceva. Ei mi-au cerut bani dacă vreau să îl transfer. Atunci am zis că renunț să îl mai readuc la Botoșani”, a declarat Valeriu Iftime.

La câteva luni după ce Golofca a ajuns în Gruia, a început un adevărat scandal între CFR Cluj și FC Botoșani, moldovenii acuzandu-i pe ardeleni că aceștia nu ar fi plătit întreaga sumă de transfer pe mijlocașul în vârstă de 30 de ani și că plata este amânată de la o zi la alta.

Cătălin Golofca a semnat cu CFR Cluj în luna august a anului trecut, trupa lui Dan Petrescu plătind până la urmă 500.000 de euro în schimbul mijlocașului.

„Acum vă spun sincer că îl vreau în continuare pe Golofca, dar CFR nu mi-l dă sigur. Cred că cei de la CFR nu au reușit să treacă peste procesul pe care l-am avut cu ei pe la comisii pentru Golofca. Însă, acolo actele erau de partea mea, iar eu nu am avut nicio vină că ei tot mă amânau cu plata banilor pentru transfer. Însă îl vreau în continuare pe Golofca, deoarece doar noi cei de la Botoșani aveam cheia relansării sale.

El știe că și după perioada FCSB tot noi l-am pus pe picioare. Îl știu foarte bine pe Golofca și nu este normal să i se puna în cârcă lui ratarea calificării. Săracul, atunci când l-am văzut că se duce să bată 11 metri eu m-am întors cu spatele la televizor. Simțeam că o să rateze. El nu avea moral de executant numărul 5, adică de cel care are de foarte multe ori cea mai mare responsabilitate”, a mai spus patronul de la FC Botoșani.

CFR Cluj a fost eliminată din turul 2 preliminar al UEFA Champions League de campioana Croatiei, Dinamo Zagreb, după un meci cu un final absolut dramatic. Soarta calificării s-a decis la loteria penalty-urilor, iar campioana României a avut meciul în mână, după ce croații rataseară la a 5-a serie de lovituri de departajare. Cătălin Golofca a avut toată presiunea pe umeri, iar dacă reușea să marcheze, CFR ar fi fost acum calificată în turul 3 preliminar al UEFA Champions League, însă nu a fost așa. Mijlocașul lui Dan Petrescu a bătut foarte slab, pe mijlocul porții, portarul celor de la Dinamo Zagreb reușind să pareze, după care Kevin Boli a ratat la a 7-a serie de lovituri de la 11 metri, după ce croații au bătut perfect, deși ei au fost primii care au ratat.

Totuși, tehnicianul campioanei, Dan Petrescu, nu a părut atât de supărat pe Golofca și Boli, cei doi jucători ai ardelenilor care din păcate nu au reușit să marcheze de la punctul cu var. „Bursucul” a explicat de ce Golofca a fost ales să execute a 5-a lovitura de la 11 metri și și-a amintit de celebrul meci cu Suedia, în care chiar el ratase lovitura decisivă.

„Diferența între a fi mare și a fi nimeni e mică. Așa am spus-o mereu în cariera mea de antrenor și de jucător. Dacă Golofca dădea gol eram mari toți. Spuneam că a fost un meci perfect. Golofca a ratat și acum suntem nimeni toți, după un meci în care cred eu că meritam mai mult. Până la urmă am ratat 3 penalty-uri astăzi. Când ratezi 3 penalty-uri e greu să câștigi un meci de fotbal. Ei au fost mai norocoși, mai ales că noi am avut și ultimul penalty pe care trebuia să-l marcăm. Din păcate ceilalți nu au vrut să bată. Nu s-au simțit în stare. De asta a căzut toată presiunea pe Golofca. Cei care au bătut după primii 5 au mers să bată pentru că trebuia, nu că ar fi vrut. Îmi pare rău pentru că Deac nu a vrut să bată în primii 5, pentru că a bătut după Golofca și a dat gol. Nu poți să spui la un jucător să bată dacă nu vrea. Asta e, a fost meciul lor și norocul lor până la urmă.

Păi eu n-am ratat penalty cu Suedia? N-am dormit o lună și jumătate. Într-adevăr a fost puțin mai difert că a fost la un Campionat Mondial, dar și aici era vorba de Champions League până la urmă. Va fi greu pentru Golofca și Boli să își revină. Eu atunci după ce am ratat am avut o lună și jumătate de pauză, dar n-am ieșit din casă. Am rămas în America și n-am ieșit nicăieri. O lună și jumătate am stat pur și simplu în cameră. Ei trebuie să vină la antrenament mâine. Sper asta să-i facă să uite. N-aș da în viața mea vina pe cineva care ratează un penalty pentru că și eu am ratat și stiu prin ce am trecut”, a spus Petrescu la conferință de presa de după meciul dramatic cu Dinamo Zagreb.

Cătălin Golofca se află de un an la CFR Cluj, însă evoluțiile sale nu au fost pe măsura așteptărilor. Mijlocașul de bandă a evoluat în numai 15 partide oficiale pentru campioana României, reușind să marcheze 2 goluri și să ofere o pasă decisivă.

Perioadele petrecute la FC Botoșani au fost cu siguranță cele mai bune din carieră pentru jucătorul cotat la 400.000 de euro de Transfermakt. Pentru moldoveni, a evoluat în total în 107 partide, reușind să marcheze 22 de goluri și să ofere 19 pase decisive, fiind întotdeauna un jucător de bază pentru botoșăneni.

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

Summary
Golofca înapoi la Botoșani?!
Article Name
Golofca înapoi la Botoșani?!
Description
Valeriu Iftime: "Acum vă spun sincer că îl vreau în continuare!"
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo