septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

FC Botoșani

FC Botoșani țintește mai sus! „Acest an ne obligă. E un prim pas făcut corect.”

Obiective înalte la Botoșani, după primul an în play-off al moldovenilor!

FC Botoșani a încheiat sezonul cu o victorie, 4-1 contra Gaz Metan Mediaș, iar Marius Croitoru își propune deja obiective și mai înalte. Antrenorul lui FC Botoșani a anunțat că reușitele din ultimul sezon obligă echipa să continue parcursul solid și în startul noii stagiuni, când va fi programată cel puțin o partidă în preliminariile Europa League, în primul tur.

„Cu acest meci, am închis un an bun, dar trebuie să fim în gardă, pentru că tot ce am făcut în acest an ne obligă, lumea o să fie mai atentă la noi și crește automat prudența celor care joacă cu noi, o să ne urmărească dinamica și celelalte lucruri și trebuie să le dezvoltăm în sezonul viitor.

E un început de drum bun, un prim pas făcut corect, frumos și rămâne ca prin tot ceea ce urmează să mă ridic la nivelul așteptărilor celor care au avut încredere în mine, sper că nu i-am dezamăgit. Primul meu cuvânt când am intrat în vestiar a fost că nu trebuie să ne fie teamă de absolut nimeni pentru că, atâta timp cât joci cu curaj, nu ai cum să nu reușești. 

Urmează o minivacanță de 5-6 zile, eu, personal. Vă dați seama cum o așteaptă băieții. Presiunea a fost pe ei, artizanii au fost ei. Toată munca și toate felicitările trebuie să le primească ei, pentru că ideile mele, fără ei, ar fi fost degeaba.”, a declarat Marius Croitoru, la finalul meciului cu Gaz Metan.

Tehnicianul moldovenilor a vorbit și despre posibilele plecări din această vară, întrucât o bună parte din lotul celor de la Botoșani are oferte atât din țară, cât și din afară.

„Sunt oferte pentru toată lumea, eu nu sper să-i păstrez pe toți și cine va avea oferte, îl lasă să plece. Am fost fotbalist, știu ce înseamnă să blochez viitorul unui copil. Ei trebuie să înțeleagă că Botoșaniul nu este o echipă care să blocheze finaluri de carieră sau să devină final de carieră pentru niciun fotbalist.

Am căutat fotbaliști cu valoare, cu calități, dar într-un moment greu al carierei. Am spus clar: veniți aici, jucați, demonstrați, iar la prim ofertă bună, plecați, nu țin pe nimeni cu forța.

Și eu am fost fotbalist și știu ce înseamnă să ai un moment bun în carieră și să fii stopat. Pe urmă nimic nu va mai fi la fel. Și dragoste cu sila nu se poate. Din punct de vedere sportiv, eu îi las pe toți care vor să plece. Nici nu vreau să fac schimbări mari. Aici va interveni și patronatul, dar sportiv eu îi las să plece și căutăm alții”, a spus Marius Croitoru.

Cel mai curtat jucător din lotul botoșănenilor pare să fie fundașul central Andrei Chindriș, care ar avea mai multe oferte din străinătate, dar a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB, care până la urmă a renunțat la ideea de a-l mai cumpăra, după refuzurile patronului Valeriu Iftime.

Deși contractul lui Croitoru expiră la finalul acestui sezon, acesta și-a liniștit fanii și a vorbit despre viitorul său după primul sezon din carieră pe care l-a petrecut pe banca tehnică.

„Sunt aici, la Botoșani, rămân aici. Obiectie colective sunt să depășim sau cel puțin să egalăm performanța din acest sezon, pentru că este una mare pentru clubul nostru și orașul nostru. Ne dorim să trecem de cât mai multe tururi la cupele europene, pentru că ai nevoie și de șansă. Ne dorim să jucăm acasă, ne-ar avantaja. Dorința e mare, dorințele sunt multe și vedem câte dintre ele putem să realizăm”, a mai explicat Marius Croitoru.

FC Botoșani s-a aflat pe locul 4 în play-off în momentul în care Federația a decis înghețarea clasamentului din cauza faptului că Astra nu și-a mai putut disputa ultimele două meciuri cu Universitatea Craiova și FCSB din cauza jucătorilor depistați pozitiv cu Covid-19, astfel moldovenii au reușit să se claseze pe cel mai bun loc din istoria clubului.

Poza: Facebook/fcbotosani

CITEȘTE ȘI:

Summary
FC Botoșani țintește mai sus, după primul sezon în play-off! „Acest an ne obligă. E un prim pas făcut corect.”
Article Name
FC Botoșani țintește mai sus, după primul sezon în play-off! „Acest an ne obligă. E un prim pas făcut corect.”
Description
Obiective înalte la Botoșani, după primul an în play-off al moldovenilor!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo