Ministrul Eduard Novak anunță revenirea spectatorilor pe stadioane: „Vom ajunge la o oarecare normalitate!”

Veste bună pentru suporterii din România!

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a vorbit în premieră despre deschiderea stadioanelor și revenirea spectatorilor în tribune.

Mesajul acestuia vine în urma presiunilor făcute de LPF și de peluzele celor mai importante echipe din Liga 1 și Liga a 2-a, îndemnați de Justin Ștefan, secretarul general al Ligii.

„Pe 23 decembrie am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (Ministrul Sănătății) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”, a declarat Eduard Novak.

Vestea este una foarte bună, iar Justin Ștefan, secretarul general al LPF tocmai a cerut o întălnire cu acesta pentru a putea discuta mai multe aspecte.

„În ceea ce priveşte aducerea spectatorilor pe stadion trebuie să fac o precizare clară. Nu fac o propunere populistă, înainte trebuie să avem o discuţie cu MTS, cu Ministerul Sănătăţii, să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii. Există deja reguli de la UEFA şi asta vrem să discutăm cu MTS, mă bucur pentru deschiderea domnului Novak şi mă bucur că avem un dialog.

Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia. Am discutat cu domnul Burleanu despre EURO 2020, azi avem şedinţă la Ministerul Sănătăţii, cu domnul Voiculescu, pentru testele rapide, costă foarte mult testele actuale. Domnul Voiculescu a fost foarte deschis şi a inclus în valul II sportivii calificaţi la Olimpiadă şi azi discutăm despre redeschiderea stadioanelor. Noi dorim să avem spectatori”, a declarat Justin Ștefan la emisiunea Look Sport LIVE.

Deschiderea stadioanelor la începutul lunii martie ar însemna o oarecare pregătire pentru EURO 2020, iar cluburile și suporterii acestora susțin că pot respecta regulile de distanțare. De aceeași părere este și Justin Ștefan.

„Aş zice că ar fi un termen fericit identificat de domnul Novak, e clar că nu poţi deschide stadioanele de azi pe mâine, e nevoie de o planificare. Deschiderea înainte de EURO 2020 ar fi o soluţie de probă, dacă vom avea spectatori din luna aprilie este bine, încep să fie temperaturi mai bune, nu cred că este absolut nicio problă”, a mai adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
348AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI