septembrie 27, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

LPF

Cluburile au votat la cererea LPF: Ce se întâmplă cu Dinamo și cine ar urma să fie campioană?

Cluburile au fost întrebate despre modalitatea de departajare în cazul în care ar fi oprit campioantul!

Răzvan Burleanu nu a avut dreptate când a susținut că LPF a tot amânat să discute despre criteriile de departajare în cazul în care campionatul ar fi oprit. Federația i s-a adresat Ligii, așa cum a spus președintele FRF, doar că a și primit un răspuns: LPF nu a evitat să corespondeze despre subiect, așa cum pretindea președintele Federației.

Potrivit Gazeta Sporturilor, la începutul lunii iunie, la o întrebare pe care Federația o formulase, Liga a răspuns că avea opiniile exprimate ale cluburilor din primul eșalon. Surse din instituție dezvăluie datele despre vot, cum considerau cluburile că ar fi trebuit să fie făcută departajarea dacă s-ar fi blocat campionatul:

  • 5 cluburi au votat să fie luat în considerare clasamentul de la sfârșitul sezonului regulat
  • 6 cluburi au ales să fie luată în seamă ierarhia din momentul opririi campionatului. Dacă numărul meciurilor pe care le-a disputat fiecare formație nu va fi același, clasamentul să fie stabilit conform principiului „puncte pe meci”, adică să fie calculată media de puncte pe meci a fiecărei echipe de-a lungul sezonului
  • două echipe au votat ca sezonul să fie anulat și să nu retrogradeze nimeni. Între timp, din iunie până acum, Dinamo, Poli Iași și Chindia au ajuns să împărtășească opinia aceasta, iar toate cer să fie înghețat clasamentul și să nu mai pice nicio formație în eșalonul secund.
  • un club a cerut ca hotărârea să fie luată într-o Adunare Generală convocată special pentru subiectul acesta.

Cele mai multe voturi le-a adunat, așadar, opțiunea cu departajarea în funcție de numărul punctelor obținute pe meci, un criteriu care ar da peste cap clasamentul actual. Craiova e lider, dar campioana ar fi CFR, a cărei medie e mai bună. Dinamo pare condamnată acum, însă roș-albii s-ar salva lejer după media punctelor, ar fi pe locul al treilea în play-out. „Câinii” sunt ajutați să aibă o medie bună de faptul că nu au mai fost programați la meciuri recent, de când au rămas fără jucători din cauza focarului de coronavirus. Ei au păstrat media de puncte din sezonul regulat, una decentă. 

Clasamentul play-off-ului după numărul punctelor obținute pe meci:

1. CFR Cluj 2 puncte/meci
2. Universitatea Craiova 1,97 puncte/meci
3. Astra Giurgiu 1,58 puncte/meci
4. FCSB 1,51 puncte/meci
5. FC Botoșani 1,50 puncte/meci
6. Gaz Metan Mediaș 1,35 puncte/meci

CFR ar trebui să joace marți acasă cu FC Botoșani, iar Craiova se va deplasa la Giurgiu pentru un joc programat miercuri. Deznodământul acestor partide poate să modifice clasamentul bazat pe media punctelor câștigate. Media ardelenilor e de două puncte pe meci, a Craiovei e de 1,97 puncte pe meci, diferența fiind una extrem de mică. Dacă celor de la CFR le-ar fi amânată din nou partida cu Botoșani, iar oltenii ar câștiga împotriva Astrei, formația lui Bergodi ar ajunge la media 2,02 puncte pe meci, cu puțin mai bună decât cea de acum a CFR-ului. Ambele meciuri sunt programate, dar mai pot fi afectate în funcție de testele de coronavirus pe care le mai au de parcurs cluburile. CFR trebuie să câștige ca să își păstreze media punctelor, în timp ce Universitatea are nevoie să învingă, iar ardelenii să nu poată juca din cauza focarului de Covid sau să joace și să nu câștige.

Clasamentul play-out-ului după numărul punctelor obținute pe meci:

1. Viitorul 1,63 puncte/meci
2. Sepsi 1,22 puncte/meci
3. Dinamo 1,15 puncte/meci
4. Hermannstadt 1,14 puncte/meci
5. Academica Clinceni 1,11 puncte/meci
6. FC Voluntari 1,05 puncte/meci
7. Poli Iași 0,94 puncte/meci
8. Chindia Târgoviște 0,85 puncte/meci

LPF a programat pentru joi o Adunare Generală în care vor fi discutate toate evenimentele petrecute de curând, inclusiv explozia de cazuri de coronavirus, și soluțiile la care ar trebui să recurgă instituția. Cluburile care cer oprirea campionatului propun să nu retrogradeze nimeni și să promoveze din liga secundă, fie două echipe, fie patru.

În răspunsul către FRF, Liga a și precizat: „În ceea ce privește propunerea dumneavoastră de a organiza o Adunare Generală pentru adoptarea unei decizii privind modalitatea de stabilire a clasamentului final în cazul întreruperii campionatului, vă rugăm să aveți în vedere faptul că membrii LPF s-au pronunțat deja cu privire la această problemă și este puțin probabil ca aceștia să își schimbe poziția în cadrul unei Adunări Generale”. Votul exprimat ar fi, așadar, opinia LPF despre separarea echipelor după oprirea campionatului. Criteriul ales ar fi unul foarte clar pentru toată lumea: media de puncte pe meci!

CITEȘTE ȘI:

Incidente la Arad imediat după meci: “Doar nu era să stau să iau bătaie…”
Se desființează dacă nu promovează!
Transferat ca o vedetă la FCSB în trecut, acum a recunoscut: „Mi-am pierdut și încrederea!”
Adversarele echipelor românești în Europa
Ionuț Stroe se declară fan al Universității Craiova!
Dan Nistor, pesimist: “Dacă vor juca așa, vor pierde toate meciurile!”
OFICIAL: Aïssa Bilal Laïdouni a semnat și se va lupta la titlu!
Raed Arafat anunță indirect oprirea Ligii 1!
Răzvan Burleanu acuză: “Probabil nu s-a respectat întru-totul protocolul medical!”

Summary
Cluburile au votat la cererea LPF: Ce se întâmplă cu Dinamo și cine ar urma să fie campioană?
Article Name
Cluburile au votat la cererea LPF: Ce se întâmplă cu Dinamo și cine ar urma să fie campioană?
Description
Cluburile au fost întrebate despre modalitatea de departajare în cazul în care ar fi oprit campioantul!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo