Dorința lui Mirel Rădoi s-a îndeplinit! România își poate lua revanșa cu Islanda în preliminariile pentru Mondial!

Celelalte adversare pe care le va întâlni selecționata noastră în drumul spre Qatar!

La tragerea la sorți organizată azi, 7 decembrie, la Zurich, în absența delegațiilor europene din cauza contextului pandemic, tricolorii au aflat oponenții din cursa spre Campionatul Mondial Qatar 2022.

Aflată în urna a doua valorică, România va juca într-o grupă de 6 echipe. Configurația a fost fixată de foștii mari internaționali Daniele de Rossi și Rafael van der Vaart, invitați de FIFA pentru efectuarea tragerii la sorți.

România a fost repartizată în Grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Lichtenstein.

Astfel, dorința selecționerului Mirel Rădoi s-a îndeplinit într-o oarecare măsură, întrucât în urmă cu aproximativ o săptămână a vorbit despre adversarele pe care dorește să le întâlnească în aceste preliminarii, iar una dintre ele a fost chiar Islanda, națională care ne-a frânt orice speranță de a juca acasă la Campionatul European de anul viitor.

Selecționerul afirma că își dorește să dea din nou peste nordici întrucât atât el, cât și băieții care s-au aflat pe teren le Reykjavik, își doresc cu orice preț revanșa.

”Cea mai bună grupă ar fi cea din care ne putem califica. Oricum fugi de una și dai de alta. Cu orice vom juca, va trebui să dăm tot ce putem. Aș spune Danemarca din prima urnă valorică. Dacă nu ne calificăm, o să ziceți că mi-am ales grupa, am căzut cum am vrut și tot nu am reușit.

Apoi ar fi Islanda din urna a treia, poate fi revanșa pentru noi. Luxemburg din urna a patra și apoi Andorra din urna a cincea. Nu contează dacă va fi grupă de cinci sau de șase echipe, nu cred că are mare importanță”, a spus Mirel Rădoi, înainte de tragerea la sorți, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Echipele aflate pe primul loc în cele 10 grupe se vor califica direct la turneul final, în timp ce ocupantele locurilor secunde, tot 10 la număr, alături de cele mai bune 2 câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, vor intra într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 țări europene calificate.

Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manșă! Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Națiunilor vor fi oaspeți.

Prima reacție neoficială venită din partea Federației Române de Fotbal după tragerea la sorți!

Aurel Țicleanu, aflat în studio-ul TVR în timpul tragerii la sorți din Elveția, a comentat primul șansele României din această grupă preliminară.

Fostul mare mijlocaș al României are la activ 44 de prezențe la echipa națională și 2 goluri marcate, iar acum este memrbu în comisia tehnică a Federației Române de Fotbal.

Acesta a recunoscut că își pune toate speranțele în generația care ne-a uimit în vara anului 2019 și speră ca generația lui Ianis Hagi, George Pușcaș și Ionuț Andrei Radu să nu rămână numai cu această performanță de la nivel de tineret.

”Se putea mai rău, eu zic că depinde de noi. Dacă jucătorii vor evolua la club, dacă tânăra generație va trece examenul de la Euro, avem șanse. Depinde de noi, dacă România va fi într-un moment bun, foarte aproape de potențialul maxim, poate strânge punctele necesare pentru a merge la baraj.

E foarte greu să-i luăm puncte Germaniei. E clar că nu ne convine jocul lor. Cred în şansa noastră, mă întorc la această generaţie care nu ne poate lăsa la faza de turneu final din Italia.

Trebuie să mai dea o pagină, să vină la momentul prezent şi să ne facă să visăm, să fim prezenţi la Cupa Mondială. Trebuie să ne câştigăm la baraj dreptul de a fi în Qatar, la o Cupă Mondială de poveste”, a declarat Aurel Țicleanu.

Foto: Federația Română de Fotbal

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
348AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI