septembrie 29, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

Dinamo, în pragul dezastrului!

Decizia publicată de FRF la miezul nopții îi poate retrograda direct pe câinii roșii!

Federația Română de Fotbal a postat un comunicat pe site-ul oficial prin care anunță că barajul de menținere/promovare în Liga 1 se va juca pe 9 și 12 august, decizie care o afectează direct pe Dinamo.

Anunțul făcut de FRF, la miezul nopții, înseamnă că Dinamo, care mai are șase meciuri de jucat în play-out, nu mai are timp pentru a juca toate restanțele. Cel mai probabil, până pe 9 august, elevii lui Gigi Mulțescu, aflați pe loc retrogradabil, mai au timp să joace maxim două meciuri în cel mai bun caz.

„Ia act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) și pe cale de consecință păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 și 12 august 2020.”, scrie pe site-ul Federației Române de Fotbal.

FRF a respins ieri solicitarea LPF de prelungire a sezonului în play-out, astfel că retrogradatele și formația care va evolua la baraj se vor stabili printr-o decizie arbitrară sau se va acționa planul de urgență, agreat și de Burleanu, trecerea imediată la formatul cu 16 echipe.

Cum nu toate echipele vor avea același număr de meciuri disputate, atunci criteriul prin care se va face departajarea cluburilor va fi unul ales de LPF și el trebuie validat de Comitetul Executiv, așa cum s-a procedat în cazul partidei Universitatea Craiova – CFR Cluj, cu scenariul cu prelungiri și penalty-uri în caz de egalitate.

Practic, cum un meci de baraj, cum a fost aseară în Bănie, nu e posibil și în play-out și cum nici varianta partidelor pierdute la „masa verde” de către o echipă care n-a putut disputa un meci din cauza unui caz sau mai multe de coronavirus nu stă în picioare, din moment ce acest lucru nu a fost aplicat în cazul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, atunci soluția se va alege din următoarele trei:

1. Să se ia în calcul ierarhia de la momentul în care se oprește play-out-ul. De exemplu, dacă acest lucru s-ar întâmpla acum, Chindia și Dinamo ar retrograda, iar Poli Iași ar susține barajul cu Mioveni.

2. Să se facă raportul puncte vs meciuri, dar fără să se renunțe la principiul înjumătățirii, caz în care Dinamo și Chindia ar fi retrogradate, iar Sepsi ar ajunge la baraj.

1. Viitorul 2,45
2. Hermannstadt 2,38
3. Clinceni 2,03
4. Voluntari 1,99
5. Poli Iași 1,80
6. Sepsi 1,79
7. Dinamo 1,52
8. Chindia 1,11

3. Să se realizeze raportul total al punctelor câștigate pe parcursul sezonului, inclusiv în sezonul regulat, la numărul total de meciuri disputate. În această variantă, Dinamo s-ar salva.

1. Viitorul 1,58
2. Hermannstadt 1,24
3. Sepsi 1,23
4. Dinamo 1,20
5. Clinceni 1,10
6. Voluntari 1,05
7. Iași 1,02
8. Chindia 0,86

Răzvan Burleanu a prezentat ieri Comitetului Executiv avantajele extinderii Ligii 1 la 16 echipe, dar nu a supus la vot acest sistem, iar la finalul ședinței a spus că ar putea fi implementat din 2021-2022. Totuși, dacă în Adunarea Generală a LPF se va accepta această soluție, mai ales că nu ar retrograda nimeni, iar ultima clasată ar susține baraj cu locul 3 din liga secundă, atunci Comitetul Executiv ar putea decide să introducă noul format încă de acum. Play-off-ul ar rămâne neschimbat, în play-out vor fi 10 echipe, iar câștigătoarea play-out-ului cu ultimul loc european din play-off ar disputa o finală pentru participarea în Europa. Singurul dezavantaj: banii din drepturi TV s-ar împărți la mai multe echipe.

Foto: Facebook/FCDinamoOfficial

CITEȘTE ȘI:
Fotbalistul trecut pe la echipe precum Manchester City, Inter, AC Milan și Liverpool, negociază o mutare la CFR Cluj!
CFR Cluj, drumul spre grupe: Program+adversari!
Căpitanul lui Universitatea Craiova a recunoscut cine i-a adus titlul CFR-ului: „Sper să plece cât mai repede din România!”
Arlauskis și-a luat la revedere de la CFR cu un mesaj emoționant: „Ultimul meci cu gladiatorii mei!”
Patronul lui CFR Cluj, reacție la adresa Craiovei după titlul câștigat de ardeleni: „Noi nu am câștigat prin culise!”
Alex Chipciu, sincer după titlul câștigat cu CFR Cluj: „Am crezut că va fi cel mai ușor titlu! La al treilea gol am plâns!”
Riscăm să nu fim primiți în Europa: „Sperăm ca o echipă să câștige în 90 de minute!”
Au câștigat primul meci, dar trag un semnal de alarmă: „Organele vitale sunt afectate!”
Ce se întâmplă în caz de egalitate între Craiova și CFR?
Craiova – CFR în pericol!
UTA dă primele lovituri după promovarea în Liga 1!
Mesajul direct a lui Mircea Rednic pentru LPF și FRF: „Nu știu de ce nu am face și noi…”

Summary
Dinamo, în pragul dezastrului!
Article Name
Dinamo, în pragul dezastrului!
Description
Decizia publicată de FRF la miezul nopții îi poate retrograda direct pe câinii roșii!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo