Dan Petrescu, mesaj clar pentru suporteri și conducere: „Ei ştiu că dacă rămân, iau campionatul!”

Tehnicianul CFR-ului a vorbit mai amănunțit despre contractul său!

Dan Petrescu a oferit primele declarații după ce a avut o discuție cu patronul Neluțu Varga și au decis de comun acord ca înțelegerea dintre cei doi să continue.

În direct la Orange Sport, tehnicianul campioanei a avut un mesaj clar atât pentru conducerea echipei, cât și pentru suporterii care s-au arătat dezamăgiți în ultima perioadă, spunând că alături de el, CFR are șanse foarte mari să câștige al 6-lea titlu la rând.

Mai mult decât atât, Dan Petrescu a vorbit mai amănunțit și despre contractul său, punând accentul pe faptul că el nu are stipulat în contract câştigarea titlului în Superligă sau specificată competiţia europeană în care trebuie să o califice pe CFR Cluj.

„Eu am contract pe doi ani şi vreau să-l duc până la capăt. Ştiţi foarte bine că am vrut să plec la naţională şi am avut o clauză de 400.000 de euro, iar clauza e şi invers. Dacă sunt dată afară, clubul trebuie să plătească. Dacă voi pleca vreodată că am vrut eu, trebuie să plătesc, dar nu vreau să plec. E foarte simplu. Lucrurile sunt clare. Rămân la CFR până în momentul în care patronul decide. 

La orice club din lume există un contract. Eu am un contract, nu scrie în contractul meu că trebuie să iau campionatul, nu scrie că trebuie să fiu în primele cinci, nu scrie că trebuie să mă duc în grupe. Prin contract primeşti salariul şi iei bonusuri dacă joci în Champions League, Europa League, Conference League. Deci, eu, dacă ajung acolo, sunt bonusuri. Dacă iau campionatul, sunt bonusuri, dar nu există undeva să scrie că dacă eşti pe ultimul loc, pleci, deci nu există. E un contract făcut de club şi Dan Petrescu, nu l-a inventat nimeni.

Acum ce să fac, să dau în presă contractul meu? Nu pot. E un contract care trebuie respectat de club, ca peste tot. Eu consider că mi-am făcut datoria. De dimineaţă până seară, în pandemie, eram la club. Eu stau 12 ore pe zi la club, şapte zile din şapte. Eu ştiu că muncesc, de ce trebuie eu să plec de la clubul ăsta? Pentru că muncesc şi câştig trofee? Pentru că sunt unii care vor să plec? Dar nu sunt din club, asta e realitatea.

Ei ştiu că dacă rămân, iau campionatul, toată lumea ştie că CFR ia campionatul dacă rămân. Ştiu. Eu am stat şase ani în România şi le-am luat campionatul, cu Unirea Urziceni şi cu CFR. Poate să fie şi locul doi sau trei, dar şansele sunt mici. Şi atunci toată lumea face presiuni ca să plec eu de aici.

Eu nu-mi pun ţinte. Eu vreau să câştig meci de meci şi veau să ajung cât mai sus în cupele europene, să câştig meci de meci, ăsta e targetul meu. E clar că la sfârşitul campionatului vreau să fiu pe primul loc, dar asta nu poate s-o promită nimeni, nici eu. Nu pot să mă duc la patron să îi zic că sunt 100% că iau campionatul. E cea mai mare greşeală. Eu pot să promit că fac ce am făcut până acum. Targetul meu e ca la finalul campionatului să iau campionatul, după care să ajung în grupele europene, nu contează care. Eu mi-aş dori Champions League, dar acolo e foarte greu, e aproape imposibil, asta e realitatea”, a spus Dan Petrescu.

Cu două meciuri mai puțin în campionat, CFR Cluj se află pe locul 4 în această pauză competițională provocată de meciurile naționalei, cu 18 puncte acumulate. În grupa de Conference League, situația stă ceva mai prost, campioana României având doar un punct după primele două etape.

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,570FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
429AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI