Copiii de la Cantus Mundi au făcut spectacol în pauza meciurilor UEFA Under 21 Championship

Câte 100 de copii de la Cantus Mundi au venit din toată România la fiecare meci al turneului EURO U21 pentru a cânta publicului la pauză.

Corurile Cantus Mundi sunt coordonate și pregătite de Corul Național de Camera “Madrigal – Marin Constantin”, care a și cântat imnul României la meciul de deschidere al turneului.

„Așa cum ne-au mărturisit copiii și dirijorii lor, a fost experiența vieții lor să cânte pe stadion, simțind energia și atenția unui public atât de numeros”, spune Anna Ungureanu, dirijor principal Madrigal. „A fost o experiență extraordinară și, cum spune si sloganul Programului Național Cantus Mundi, Schimbăm România prin muzică!, ne-am bucurat să vedem că publicul s-a ridicat în picioare și ne-a aplaudat, a aprins lanternele telefoanelor în timpul prestației noastre, ceea ce ne-a confirmat că acele multe ore de muncă, perseverență, seriozitate și ambiție ne pot aduce succesul!”

FRF și „Madrigal” dezvoltă un parteneriat care să introducă actul artistic în desfășurarea meciurilor de fotbal, pentru educarea publicului tânăr. Acest demers a început cu ceva vreme în urmă, și capătă noi dimensiuni în timpul Campionatului European U21. „Copiii de la Cantus Mundi au mai fost pe stadioanele de fotbal și au contribuit prin prestația lor la o atmosferă civilizată în tribune, inhibând derapajele comportamentale”, a declarat Răzvan Mitroi, PR Manager FRF și coordonator al protocolului cu Madrigal.

„A fost foarte multă muncă în spatele momentelor susținute de copiii din corurile Cantus Mundi. Foarte multă muncă depusă deopotrivă de echipa Cantus Mundi, dirijori, copii și părinți. Iar răsplata nu s-a lăsat așteptată. Recunosc, nu mă așteptam ca publicul să rămână la pauză pe locurile lor, așteptând momentele copiilor și aplaudând ca pentru un gol! Am făcut echipă bună cu FRF și UEFA U21 și sunt mândră de asta!”, spune Ana-Carmen Dragoș, Project Manager Cantus Mundi la EURO U21.

Copiii au abordat un repertoriu internațional, cu tematica sportivă, precum Waka-Waka al cântăreței Shakira sau We Are the Champions al trupei Queen. Copiii au fost primii entuziasmați ai acestui proiect: „Noi suntem si fotbaliști si nu ne așteptam sa cântăm pe stadion, e super!”„Să cânți într-un spațiu atât de mare și lumea să se uite la tine, nu-mi vine să cred!”.

Emil Pantelimon, Manager al corului, conturează dimensiunea proiectului: „Muzica și fotbalul sunt cele două mari fenomene sociale care au potențialul de a schimba lumea. Iar atunci când ele își unesc forțele, efectul asupra tinerelor generații este aproape garantat. Cantus Mundi și UEFA U21 fac primul pas în acest sens. Să fie echipă, să fie pace, să fie fair-play!”.

Cantus Mundi își propune ca prin muzică să depășească toate barierele sociale sau de altă natură, formând o comunitate culturală, accesibilă tuturor copiilor și tinerilor. După 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.680 de coruri. Mai mult de 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, trecând peste diferențele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice.

Îi mai puteți vedea și asculta pe copiii de la Cantus Mundi la București și Cluj-Napoca, în pauzele ultimelor trei meciuri EURO U21 din România, două sferturi de finală și o semifinală.

Foto&Video: Olteanu Eduard

CITEȘTE ȘI:

Recordul de asistență la un Euro U21 a fost doborât

REȚELE SOCIALE

3,570FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
426AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI