Calvarul lui Cosmin Contra s-a terminat: „Mâine îmi iau la revedere de la jucători!”

„Guriță” așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în Spania!

După mai bine de trei luni de când s-a întors la Dinamo pentru al doilea său mandat din cariera de antrenor, Cosmin Contra o părăsește pe formația alb-roșie după ce a fost mințit din toate punctele de vedere de noii acționari spanioli ai echipei, care la prezentarea proiectului i-au prezentat anumite garanții.

Pablo Cortacero împreună cu staff-ul său au promis o mărire de capital social în „Ștefan Cel Mare” și erau siguri că vor face din Dinamo o forță în fotbalul românesc, însă aceștia nu au putut plăti nici măcar un salariu de când au sosit în România.

Contra a ajuns la capătul puterilor după toate cele întâmplate, iar astăzi a aflat de la avocații săi că se poate despărți oficial de Dinamo.

”Avocații mei vor trimite de azi notificarea prin care voi deveni liber. Mâine mă voi mai duce doar ca să-mi iau la revedere de la jucători. Dar, azi, am fost la antrenament, am făcut ce trebuia”, a spus Cosmin Contra.

”Guriță” este dezamăgit de ce a trăit la Dinamo în al doilea său mandat ca antrenor, dar nu crede că echipa va intra în faliment, așa cum afirmase cu puține zile în urmă fostul președinte al Ligii, Dumitru Dragomir.

”Nu cred că va intra Dinamo în faliment pentru că vor exista mereu persoane care să nu lase ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Cosmin Contra.

Plecarea lui Contra se negocia de mult timp!

Cosmin Contra a dezvăluit și ce ofertă de reziliere a primit din partea conducerii clubului, pe care a refuzat-o. Totul s-a întâmplat după meciul cu Astra Giurgiu, scor 1-1, când au apărut primele zvonuri legate de despărțire.

”Am pus multă pasiune, pun în fiecare zi când mă duc la antrenament, sper să mă înțeleagă lumea. Imediat după meciul cu Astra am avut o discuție cu Rufo Collado, am stat două ore de vorbă, ei își doreau schimbarea, eu la fel. Le-am făcut o ofertă decentă, din punctul meu de vedere, după care Rufo Collado m-a pasat unui avocat.

Acel avocat a făcut o singură ofertă, o contraofertă, de fapt, care mi-a arătat cât de mult apreciază ei munca mea. Eu am propus pentru mine și staff salariile plătite la zi, iar ei mi-au oferit un salariu și două salarii în februarie din drepturile de televiziune. Numai că drepturile de televiziune nu mai sunt, nu mai pot fi cesionate. 

Aș fi dorit să fiu plătit pentru munca depusă în aceste trei luni, aproape 100 de zile. Am fost foarte naiv”, a mai spus Cosmin Contra la Digi Sport.

Acum, fostul selecționer al echipei naționale a anunțat că are nevoie de o pauză după toată această perioadă și se va întoarce cât mai repede posibil în Spania, alături de familia sa.

”Vreau să mă liniștesc, e și ziua mea de naștere peste puțin timp, să am și sărbători fericite. Voi pleca în Spania, alături de familie”, a mai declarat Cosmin Contra.

După plecarea lui Contra de la cârma echipei, lucrurile devin și mai complicate. Momentan, nu se știe cine se va ocupa de echipă, după ce spaniolii au demis și mai mulți antrenori din cadrul echipelor de juniori în ultima perioadă. Sursele spun că aceștia ar negocia cu mai mulți tehnicieni străini, însă situația financiară este un punct negru care va conta în viitoarele negocieri.

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI