Burleanu: ” Am discutat despre a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027″

Razvan Burleanu a fost prezent in cadrul summitului UEFA Academy de la Bucuresti unde a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre urmatoarele evenimente din fotbalul romanesc.

Unul din cele mai importante subiecte pentru fotbalul romanesc este posibilitatea gazduirii unei noi finale Europa League dupa cea din 2012:

„În cursul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu premierul României în cadrul căreia am discutat despre câteva aspecte importante. În primul rând am discutat despre iniţiativa noastră de a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027. Guvernul României şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura pentru găzduirea finalei Europa League. Iar angajamentul pe care ni l-am luat, Guvernul, Primăria şi noi, este ca până la 15 noiembrie să depunem dosarul de candidatură cu toate garanţiile solicitate de către UEFA”

„Am discutat de asemenea despre impactul modificărilor fiscale în ceea ce înseamnă economia fotbalului la nivel naţional. În acest sens, i-am prezentat premierului argumentele noastre pentru care statul român trebuie să continue să susţină sportul şi în mod special fotbalul. Asta mai ales în ceea ce priveşte impactul pe care îl aduce fotbalul astăzi. Şi mă refer la un impact cuantificat în 2021 de peste 800 de milioane de euro, un impact direct asupra beneficiilor economice, beneficiilor sociale, dar şi în ceea ce priveşte sănătatea publică. Aşadar azi impactul fotbalului românesc este de 800 de milioane de euro”

Despre UEFA Academy Summit, presedintele FRF s-a aratat incantat de organizare si de ce au discutat cei peste 300 de invitati:

„Timp de două zile peste 300 de participanţi din peste 55 de ţări la nivel global s-au aflat la Bucureşti la UEFA Academy Summit, primul eveniment de acest tip organizat vreodată. Acest eveniment a pus mai presus de orice importanţa educaţiei în zona de management fotbalistic. Toţi aceşti participanţi au trecut în ultimii 6 ani prin diferite programe educaţionale lansate de către UEFA. Am avut şi mulţi români printre ei, mai exact 45, care au trecut în ultimii ani prin programele UEFA. S-a discutat la acest summit despre modul în care fotbalul ar putea să fie influenţat în viitor şi modul în care noile tehnologii pot impacta dezvoltarea fotbalului. Aşa că discuţiile au acoperit multe arii de interes, inclusiv legat de modificarea legilor jocului sau modul la care ar trebui să ne raportăm de exemplu la ‘Generaţia Z’, dar şi cum putem să creştem cât mai mult posibil numărul celor care joacă fotbal”

Foto: Olteanu Eduard

CITEȘTE ȘI:

Razvan Rat: „În România se fac bani greu sau deloc în fotbal”

Politic: „Nu meritam să pierdem!” Dinamo 0-2 Farul Constanta

București, gazda a peste 300 de invitați la ediția inaugurală UEFA Academy Summit

Cicâldău: „Avem o echipă cu valoare care cu siguranță poate merge la Euro” – Romania 2-0 Kosovo

Banca Transilvania extinde parteneriatul cu Federația Română de Fotbal și devine sponsor al Echipei Naționale

Convocări preliminare pentru meciurile cu Israel și Kosovo din septembrie

Dinamo Kiev se antreneaza la baza Rapidului

Biletele pentru Dinamo Kiev-Aris Salonic, din Giulești au fost puse la vânzare

REȚELE SOCIALE

3,570FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
429AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI