Bogdan Bălănescu: „Am avut mai mulți suporteri în fața casei decât a avut FCSB la meciurile din play-off!”

Deși a plecat după 22 de ani, rămâne un dinamovist convins!

Preluarea clubului Dinamo de către actionaratul spaniol a fost echivalentă cu plecarea lui Bogdan Bălănescu din „Ștefan Cel Mare” după 22 ani de activitate.

Contestat de mult timp de suporteri, Bălănescu a decis până la urmă că e timpul să își părăsescă formația de suflet, dar nu a rămas multă vreme șomer, întrucât între timp a devenit noul director tehnic al lui FC Voluntari. Acesta a fost convins rapid de Ioan Andone, actualul președinte al ilfovenilor.

La doar câteva zile după ce a predat toate actele, Bogdan Bălănescu a vorbit în premieră despre despărțirea de Dinamo și a recunoscut că a fost un moment foarte greu, în ciuda tuturor certurilor pe care le-a avut de-a lungul timpului cu fanii acționari.

“Sunt foarte trist. Sunt 21 de ani și 4 luni la Dinamo. A fost o perioadă foarte grea, în special în ultimii 3 ani. Mi-a fost foarte greu să mă despart de Dinamo. Am plâns! Sufletul îmi plânge. Asta e viața. Era momentul unei schimbări. În ultima perioadă am fost acuzat de tot felul de oameni în care am avut încredere. Asta e. Decizia era luată de mai mult timp, dar problemele din ultimul timp m-au făcut să mai stau.

Mi-am dorit ca echipa să nu fie demontată. După ce am avut certitudinea că s-a rezolvat ultima problemă cu banii, am semnat rezilierea. Pentru moment, am scos-o la liman. Acum două săptămâni Dinamo a fost pe punctul să piardă două puncte, am rezolvat-o pe ultima sută de metri. Sunt bucuros că plec cu fruntea sus”, a recunoscut Bogdan Bălănescu.

Ironie la adresa rivalei FCSB!

Fostul șef din „Ștefan Cel Mare” nu a uitat de marea rivală FCSB după despărțirea de Dinamo și a ironizat unul dintre momentele foarte grele prin care a trecut în timpul mandatului său la gruparea alb-roșie.

Bogdan Bălănescu a fost hulit de o parte a fanilor, dar nu s-a supărat pe ultrași, ba chiar a făcut o declarație incredibilă despre aceștia, după ce a plecat de la Dinamo.

Fanii „l-au vizitat” pe Bălănescu în primăvara anului trecut, după ce Mircea Rednic a plecat de la Dinamo, dar fostul director general al „câinilor” a avut puterea acum să glumească, la despărțirea de clubul din „Ștefan Cel Mare”.

„Am iubit întotdeauna fanii. Chiar glumeam că, atunci când au venit în fața casei mele, am avut mai mulți suporteri în fața casei decât a avut FCSB la meciurile din play-off. Eu eram obișnuit cu atmosfera, dar membrii familiei mai puțin, vecinii la fel. Fanii și iubirea față de Dinamo m-au ținut în cadrul clubului. Chiar și Negoiță, cât a putut, a fost un om corect, și-a ținut promisiunile”, a mai spus Bogdan Bălănescu conform sport.ro.

Înainte de a pleca de la Dinamo, Bogdan Bălănescu a mai făcut un gest în vederea sprijinirii clubului. Acesta a discutat cu reprezentantul societății care deține drepturile TV pentru Liga 1 și l-a convins să plătească datoriile clubului Dinamo, printr-un avans din drepturile de televizare.

Astfel, Dinamo nu a mai fost depunctată, lucru care a fost cofirmat și de președintele Federației, Răzvan Burleanu, prin intermediul unei conferințe de presă.

„Orice club din ţară se comportă ca oricare societate comercială. Singurul control pe care îl putem avea noi este cel pe care îl și facem, primăvara pe licenţiere şi toamna pe monitorizare financiară. După cum am fost informat de cei din Comisia de Monitorizare, clubul Dinamo şi-a plătit toate datoriile, astfel încât să nu ajungă în situaţia de a fi depunctată. Prin urmare, s-au găsit resurse financiare”, a spus Răzvan Burleanu.

Foto: ProSport

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI