A FOST SAU N-A FOST? SIMPLU ȘI LA VIRGULĂ!

UTA s-a plâns de arbitraj, însă au avut arădenii motive bine întemeiate?

În meciul de la București dintre FCSB și UTA Arad, gazdele s-au impus târziu, în ultimul sfert de oră al partidei, scor 3-0, fiind împinși de la spate de eliminarea jucătorului oaspete, Neluț Roșu, din minutul 58.

Deși antrenorul oaspeților s-a plâns de maniera de arbitraj, arbitrul a judecat corect eliminarea lui Roșu, acordându-i al doilea avertisment pentru o intrare asemănătoare cu cea a lui Andrei Radu din meciul FC Argeș – Dinamo București, scor 0-1.

Roșu așteaptă prea mult până să paseze mingea, un jucător al gazdelor apucă sa o împingă cu vârful ghetei, iar arădeanul lovește piciorul atacantului precum ar fi lovit în minge. Abaterea sa este considerată o „imprudență” (conform Legii 12), deoarece Roșu „nu ține cont de pericolul pe care îl reprezintă acțiunea sa pentru adversar sau de consecințele acesteia asupra adversarului”, iar intrarea sa „se sancționează cu avertisment” (cartonaș galben).

Lovitura de pedeapsă acordată gazdelor, în minutul 74 este o fază clară, în care jucătorul apărător încearcă să intervină, dar mișcarea atacantului este cu o fracțiune de secundă mai rapidă, astfel încercarea de deposedare a jucătorului apărător se consideră drept o „neglijență” (conform Legii 12), deoarece acesta „manifestă lipsă de atenție sau de grijă în timpul disputării mingii sau acționează fără precauție”.

Decizie corectă: lovitură de pedeapsă.

FCSB a acumulat 30 de puncte până acum în acest sezon, fiind momentan la 5 puncte distanță de Universitatea Craiova și la 9 de CFR Cluj. Formația roș-albastră le va întâlni pe ambele în următoarele două etape, iar anul se va încheia cu duelul împotriva celor de la Sepsi, o altă formație cu pretenții la play-off în acest sezon.

Foto: Facebook/FCSBOfficial

CITEȘTE ȘI:

REȚELE SOCIALE

3,508FaniÎmi place
22,021CititoriConectați-vă
355AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI