octombrie 26, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

fcsb slovan liberec giurgiu

A FOST SAU N-A FOST? Putea fi alta soarta meciului de la Giurgiu?

FCSB, eliminată din turul 3 preliminar al Europa League după o manieră de arbitraj controversată!

La Giurgiu, pe stadionul Astrei, FCSB a primit vizita cehilor de la Slovan Liberec, într-un meci de calificare în play-off-ul Europa League. Meciul s-a decis în mare parte în prima repriză, după doua decizii controversate ale arbitrului Aghayev, din Azerbaidjan, aflat la primul meci european din acest sezon.

În minutul 14, FCSB a cerut o lovitură de pedeapsă, dar arbitrul a dictat lovitură liberă indirectă pentru ceea ce a considerat că Perianu a simulat. Căpitanul FCSB-ului a recuperat mingea în suprafață de pedeapsă adversă și a îndepărtat-o de picior, spre linia de poartă. Un jucător apărător a încercat să joace mingea, dar a ajuns prea târziu în duel, punând piciorul în fața jucătorului atacant. Cum Perianu a realizat că urmează un contact la nivelul picioarelor a căzut spectaculos și total nenatural, fapte care l-au determinat pe arbitrul azer să considere că a avut de-a face cu o simulare. Cu toate că jucătorul a avut o cădere spectaculoasă, contactul la nivelul picioarelor se observă în reluări, astfel putem concluziona că jucătorul apărător a jucat de o manieră neglijentă, ceea ce conform Legii 12 din „Legile Jocului” se sancționează cu lovitură liberă directă.

Decizie corectă: lovitură de pedeapsă.

Tot în prima repriză a partidei de la Giurgiu, în minutul 20, Cană, jucătorul apărător al celor de la FCSB, a fost eliminat după ce fusese depășit de o minge lungă, iar jucătorul atacant al oaspeților scăpase într-o situație clară de înscriere a unui gol. Aici, sunt mai multe criterii de luat în considerare. În primul rând, distanța față de poartă: foarte aproape, la aproximativ 16-18 metri față de linia porții. Apoi, direcția generală a jocului: perpendiculară pe poartă, cea mai periculoasă. Numărul de jucători apărători care puteau interveni: este greu de crezut că ar mai fi putut interveni vreun jucător apărător (cu excepția portarului), iar Cană pare a fi ultimul. Încearcă sau nu sa joace mingea? Clar nu! Cană îl ține și apoi îl trage pe jucătorul atacant, nu are vreo intenție de a juca mingea. Are jucătorul atacant mingea sub control? Da, cu toate ca nu o avea foarte aproape de picior, portarul nu putea interveni la această fază.

Decizie corectă: lovitură liberă directă pentru echipa oaspete (cu toate că jucătorul atacant a căzut în interiorul suprafeței de pedeapsă, abaterea s-a produs în afara „careului”) și eliminarea jucătorului apărător pentru oprirea unei situații clare de înscriere a unui gol, fără intenția de a juca mingea, astfel cum dispune tot Legea 12 a jocului de fotbal.

Meciul de la Giurgiu a fost decis de două goluri reușite în a doua repriză. Jhon Mosquera a executat perfect o lovitură de la colț, iar Abdulla Yusuf Helal a reluat cu capul din fața porții, de lângă Adrian Șut, după o detentă impresionantă, și a deschis scorul pe arena „Marin Anastasovici”.

În minutul 82, a venit și golul de 2-0 pentru Slovan Liberec, tot cu capul din fața porții lui Cătălin Straton și tot după un corner executat de către Mosquera. Michael Rabusic a fost cel care a majorat diferența și care a stabilit rezultatul acestei întâlniri jucate la Giurgiu.

Foto: ProSport

CITEȘTE ȘI:

Summary
A FOST SAU N-A FOST? Putea fi alta soarta meciului de la Giurgiu?
Article Name
A FOST SAU N-A FOST? Putea fi alta soarta meciului de la Giurgiu?
Description
FCSB, eliminată din turul 3 preliminar al Europa League după o manieră de arbitraj controversată!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo