decembrie 2, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

nou-promovate-fc-arges-uta-arad-dinamo-fc-botosani

A FOST SAU N-A FOST? Derby-ul nou promovatelor și debutul lui „Nuevo Dinamo”

Fotbalul românesc a revenit după pauză cu multe decizii de arbitraj controversate!

Meciurile din prima ligă românească au revenit ieri seară, după întreruperea cauzată de meciurile echipelor naționale. Etapa a treia a debutat cu meciul echipelor nou promovate, FC Argeș și UTA Arad, continuând cu Dinamo – FC Botoșani.

Ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, scor 1-1, având parte fiecare de câte o fază controversată.

În duelul nou-promovatelor, FC Argeș – UTA Arad, oaspeții au solicitat o lovitură de pedeapsă în minutul 37 pentru jucarea mingii cu mâna a jucătorului apărător cu nr. 5, G. Turda. Mingea șutată lovește mâna acestuia, dintr-o distanță mică, dar care putea totuși fi anticipată. Legea 12 prevede că „reprezintă o abatere dacă un jucător atinge mingea cu mâna când prin poziția mâinii se mărește în mod nenatural suprafața corpului”, faza din meci neîncadrându-se în niciuna dintre excepțiile acestei reguli. Dacă mingea nu ar fi fost oprită de mâna jucătorului apărător, aceasta ar fi ajuns într-o zonă foarte periculoasă, în mijlocul suprafeței de pedeapsă. Turda are mâna depărtată de corp, într-o poziție nefirească, mărindu-și în mod evident suprafața corpului. Acesta dă dovadă de neglijență. 9 apărători din 10 și-ar fi ținut brațele la spate sau cât mai apropiate de corp într-o astfel de fază, pentru a nu împiedica cu mâna deplasarea mingii în careu.

Decizie corectă: Lovitură de pedeapsă în favoarea echipei oaspete.

Stop cadru cu faza la care UTA ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri

Botoșani a deschis scorul în meciul cu Dinamo, de la București, în urma unei faze controversate, la care gazdele au solicitat o poziție afară din joc la jucătorul cu nr. 9, R. Ofosu. Este foarte greu de contestat decizia arbitrului asistent, Daniel Mitruți, filmarea nedezvăluind o situație contrară celei asumate de către arbitru. Deși, aparent, gheata jucătorului atacant este mai aproape de linia suprafeței de pedeapsă decât cea a jucătorului apărător în momentul pasei, imaginea nu trebuie să ne păcălească deoarece și linia suprafeței de pedeapsă este „înclinată” în imagine, în favoarea jucătorului apărător. Este o fază clasică în care nu trebuie să ne grăbim să tragem concluzii.

Decizie corectă: Doar tehnologia VAR ar fi putut contesta decizia arbitrului asistent, căruia trebuie să i se acorde încredere pentru decizia luată.

Stop cadru cu faza de la care a pornit golul celor de la FC Botoșani

Foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI:

Summary
A FOST SAU N-A FOST? Derby-ul nou promovatelor și debutul lui "Nuevo Dinamo"
Article Name
A FOST SAU N-A FOST? Derby-ul nou promovatelor și debutul lui "Nuevo Dinamo"
Description
Fotbalul românesc a revenit după pauză cu multe decizii de arbitraj controversate!
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo