septembrie 25, 2020

Ora Exacta In Fotbal

Cele mai noi stiri din sportul rege !

craiova astra

A FOST SAU N-A FOST? Astra, făcută knockout în 5 minute!

Posibil ofsaid și penalty corect acordat?

După o eliminare rușinoasă din primul tur preliminar al UEFA Europa League, Universitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 2-0. Ambele faze care au dus la înscrierea golurilor au fost profund comentate și analizate.

Primul gol al oltenilor a venit după un contraatac fulger, care a pus probleme inclusiv brigăzii de arbitri. Arbitrul asistent a decis că jocul trebuie lăsat să continue, iar din faza respectivă mingea a ajuns în poartă. Cu toate că nu pare o fază dificilă pentru un simplu spectator, pentru un arbitru asistent aceasta se încadrează în categoria celor mai grele faze. Jucătorul atacant al Craiovei se află în plan apropiat arbitrului asistent, în timp ce cei doi jucători apărători ai celor de la Astra sunt la o distanță considerabilă. Astfel, faza devine mult mai complicată pentru arbitrul asistent, al cărui singur ajutor este reprezentat de urmele tunderii gazonului, care lasă niște linii fine. Încă un argument în favoarea introducerii tehnologiei video in Romania.

Stop cadru cu faza de la care a venit golul de 1-0 al Universității Craiova

Decizie corectă: invalidarea golului și lovitură liberă indirectă pentru echipa în apărare ca urmare a poziției afară din joc a atacantului.

VEZI FAZA PRIMULUI GOL MARCAT DE OLTENI

Al doilea gol al vicecampioanei din ediția trecută a Ligii 1 a fost marcat dintr-un penalty acordat de către arbitrul Horia Mladinovici pentru jucarea mingii cu mâna de către un jucător apărător în propria suprafață de pedeapsă. Deși antrenorul celor de la Astra Giurgiu, Bogdan Andone, a contestat după joc acordarea acestei lovituri de pedeapsă, conform Legii 12 ,,Reprezintă o abatere dacă un jucător atinge mingea cu mâna/brațul când, prin poziția mingii/brațului își mărește în mod nenatural suprafața corpului și când mâna/brațul este peste/dincolo de nivelul umărului”, jucătorul apărător reușește să blocheze șutul cu ajutorul brațului, acesta fiind într-o poziție nenaturală, fiind la același nivel cu umărul, astfel că faptul că distanța este mică nu poate reprezenta o circumstanță atenuantă.

Decizie corectă: lovitură de pedeapsă și cartonaș galben pentru oprirea unui atac promițător jucând mingea cu mâna (nu este ocazie clară de înscriere a unui gol – și implicit cartonaș roșu – deoarece nu putem spune cu exactitate dacă mingea ar fi intrat în poartă sau portarul ar fi putut interveni).

VEZI FAZA PENALTY-ULUI CARE A DUS LA CEL DE-AL DOILEA GOL AL OLTENILOR

Foto: Facebook/Universitatea Craiova

CITEȘTE ȘI:

Summary
A FOST SAU N-A FOST? Astra, făcută knockout în 5 minute!
Article Name
A FOST SAU N-A FOST? Astra, făcută knockout în 5 minute!
Description
Posibil ofsaid și penalty corect acordat?
Author
Publisher Name
oraexactainfotbal.ro
Publisher Logo